Finns en hel del intressanta matcher från de brittiska öarna den här lördagseftermiddagen. På Celtic Park gästar Ross County och jag har fått upp ögonen för ett målspel där odsdet ligger alldeles för högt, vilket naturligtvis måste utnyttjas. Titta in!

  • Liga: Premier League, Skottland
  • Match: Celtic – Ross County
  • Spel: Under 2,5 mål @ Bet365
  • Odds: 2,70
  • Insats: 4/10 

Den skotska högstaligan har tappat väldigt mycket i värde efter att Celtics (enda) konkurrent fått lämna på grund av ekonomiska problem. Nu är Glasgowlaget så gott som ohotat i dess kamp om seriesegern. Laget förlorar massvis med miljoner om året då derbymatcherna mot Rangers inte längre spelas, men lyckligtvis har man räddat upp några års ekonomi tack vare Champions League-spelet man stått för den här säsongen. Uträknade efter det någorlunda darriga spelet mot svenska Helsingborg, men trots det lyckades skottarna bland annat besegra Barcelona och ta sig vidare till åttondelsfinal, där man ska möta Juventus.

Framförallt så har laget imponerat med dess mycket välorganiserade försvarsspel som tränarparet Neil Lennon och svensken Johan Mjällby lyckats styra upp. Det kombinerat med en hög intensitet och offervilja har gjort att man hemma på Celtic Park varit svårstoppade. I ligaspelet går det väl som det förväntas. Man leder med fyra poäng trots en match mindre spelad. Strax efter släpar Motherwell.

Men uppenbart för som kastat en blick på laget under Champions League är att laget saknar kreativitet. Laget har haft överlägset minst bollinnehav i Champions League vilket någonstans vittnar om det faktum att man har problem med det offensiva spelet. Det känns som en logisk förklaring till nedanstående statistik. Får man inte hål på motståndarna hyfsat tidigt, blir det problem för laget. Framförallt på hemmaplan blir det här tydligt, då bortalagen parkerar bussen ännu mer på Cetlic Park, är att det väldigt ofta blivit målsnåla historier. Första september var senaste gången en hemmamatch för Celtic som gick över 2,5 mål. Därefter har man spelat sex raka matcher på Celtic Park där det inte blivit mer än två mål.

Om vi tar oss vidare till bortalaget, Ross County, så är det bara att konstatera att jag inte har någon jättekoll på laget, vilket jag hoppas ni har överseenede med. Det är ett bottenlag som står på tiondeplats och arton inspelade poäng. Man är naturligtvis i stort poängbehov för att inte halka ännu mer efter lagen ovanför. Vad gäller hur målglatt laget är man det betydligt mer än hemmalaget. Men Celtic borta är en speciell match för alla lag i den här ligan då det inte finns något lag som kan mäta sig, så vad gäller den här matchen kan jag bara tänka mig att man parkerar bussen, vilket man av resultaten att döma inte gjort alltför ofta tidigare.

                                                                                                                                                        

Sammanfattningsvis så när Celtic möter ett samlat försvar får man problem och en målsnål historia är att vänta. Som sagt så har 7/8 hemmamatcher gått under 2,5 mål för hemmalaget. När vi erbjuds 2,70 på det är det bara att hugga, det gör jag med en insats precis under medel.

/Mikel