De spanska lagen börjar komma igång med träningsmatcherna inför kommande säsong och ikväll är det dags för Sociedad att jobba på matchtempot. För motståndet står ett Celtic som redan hunnit med två träningsmatcher och som ska kvala till CL inom kort. Skottarna har blivit för stora favoriter i mitt tycke och jag kan inte låta bli att sätta en liten slant på gästerna från norra Spanien.

  • Match: Celtic – Sociedad
  • Spel: Sociedad (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,95 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Celtic har dominerat den skotska fotbollen under en längre period och lagt beslag på en hel del titlar på hemmaplan den senaste tiden. Men som vi alla vet är inte den skotska ligan något att skriva hem till mamma om, då konkurrensen inte är sylvass direkt. Försäsongen för Celtics del har kickat igång lite tidigare än hos de spanska gästerna, främst då kanske för att laget ska kvala till Champions League redan om fem dagar mot Stjarnan. Det lär innebär en del rotation i dagens match, då tränare Ronny Deila säkerligen vill ha sitt krut torrt till onsdagens viktiga drabbning. Kikar vi då till skottarnas träningsmatch hittills så hittar vi en vinst och en förlust. Vinsten kom mot holländska Den Bosch (2-0) och förlusten mot tjeckiska Dukla Prag (3-5) för dryga veckan sedan. Två lag som ska vara flera snäpp sämre än baskerna.

Celtic_FC.svgsociedad_200x200

Real Sociedad landade på en 12:e plats i La Liga förra säsongen, en placering man inte kan vara helt nöjda med. Försvarsspelet fungerade stundtals riktigt bra under Moyes, men framåt blev det svårt utan Griezmann som lämnade för Atletico Madrid, samt en Carlos Vela som hade skadebekymmer titt som tätt. Inför kommande säsong har det inte hänt särskilt mycket i spelartruppen än så länge, vilket jag ser som positivt till den här matchen. Spelarna känner varandra och det är en klar fördel att inte behöva testa runt en massa och spela ihop sig, Moyes vet vart han har alla. Sedan tror jag även att Moyes går in ganska hårt för att vinna den här matchen, då han är skotte och dessutom inledde sin spelarkarriär i just Celtic. Sociedad reser med en bra trupp som ska ta sig an Celtic och St. Johnstone. Carlos Vela finns inte med på resar då han är på landslagsuppdrag med Mexiko.


Med tanke på att Celtic träningsspelat mot svagare motstånd tidigare och dessutom har CL-kval om fem dagar så ger jag spanjorerna ganska goda möjligheter idag. Men det är träningsmatch och första i ordningen för La Real, därför håller vi ner insatserna här. En mindre insats på Sociedad med pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy