Här har vi en mycket spelvärd dubbel från den skotska högstaligan. Jag kliver in med ett MAXBET! Häng på!

Celtic – Motherwell (Celtic vinner med 2 mål eller fler)
Kilmarnock – Rangers (Rangers vinner matchen)
Odds: 2.00 @ Sportingbet
Insats: 10/10
Spelstopp: 13.30

Förutsättningarna inför den här matchen är att Celtic och Rangers ligger på 89 respektive 90 poäng och nu är det alltså sista omgången i den Skotska högstaligan. Båda lagen måste alltså vinna sina matcher för att ha chans på guld och det mesta talar för att de kommer vinna sina matcher på ett behagligt sätt.

Celtic – Motherwell
Celtic har formen på topp då man vunnit 3 av lagets 4 senaste matcher och man har vunnit samtliga dessa tre med 2 mål eller fler. Man är seriens bästa hemmalag och har resultatraden 14-3-1 och en mycket fin målskillnad på 47-11 vilket talar för att man vinner de flesta av sina matcher med 2 mål eller fler. Något mer som talar för det här spelet är att Celtic vunnit 10 av sina 14 matcher med 2 mål eller fler. Man är urstarka på sin hemmaplan och jag har extremt svårt att se hur man inte ska vinna den här matchen med 2 mål eller fler.

Motståndarna Motherwell visar mycket svag form då man först åkte på stryk mot Rangers med 5-0 för att sedan återigen åka på en storförlust mot Dundee med 4-0. Nu senast fick man 1-1 mot Kilmarnock i en mycket tråkig match. Man har redan gett upp ligan och man har absolut ingenting att spela för längre. Man har däremot en Cupfinal som man satsar rejält på. Tränaren för Motherwell har inför den här matchen sagt att han har inga ambitioner att gå för vinst och riskera några spelares hälsa. Han har sagt att flera spelare kommer vilas inför cupfinalen så räkna med ett mycket svagt Motherwell här.

Celtic saknar Chris Commons som är avstängd men har mycket bra back-up i Shaun Maloney som är en vass forward. I övrigt kommer man till spel med bästa laget och man bör inte ha några problem besegra ett försvagat Motherwell.

Kilmarnock – Rangers 
Kilmarnock har en ganska medioker form då man har 0-2-3 som formrad på de 5 senaste matcherna. För att dra en jämförelse så har Kilmarnock förlorat 2 av dessa 3 matcherna mot Celtic på sin hemmaplan. Celtic vann båda matcherna med 2 mål eller fler och nu möter de Rangers som är minst lika starka som Celtic. Kilmarnock är inget märkvärdigt hemmalag och nu möter de Rangers som är seriens starkaste bortalag med fina resultatraden 15-1-2 och 40-14. Det mesta talar för en klar bortaseger här.

Rangers har absolut toppform då man har tre raka segrar och 11-0 i målskillnad på dessa matcher. Man har spikat igen bakåt i 5 raka matcher och mycket talar för att det även blir en sjätte match utan insläppt mål nu. Man vinner de flesta matcher med 2 mål eller fler och det talar verkligen för mitt spel här. Lagen har mött varandra 20 gånger på Kilmarnocks hemmaplan och det har slutat med 16 segrar för Rangers och de övriga 4 matcherna har slutat oavgjort. Klar fördel Rangers med andra ord.

Kilmarnock har tuffa bekymmer inför matchen då man saknar lagets kanske viktigaste spelare i Alexei Eremenko och Jamie Hamill som båda är avstängda. Man har dessutom ett par skador till på viktiga spelare.
Rangers kommer till spel med bästa laget och man bör vinna den här matchen utan problem och således även guldet.