En ny Champions League-omgång hägrar med ytterligare ett par intressanta matcher på förhand, bland annat här i ett väldigt tätt Grupp H med en väldigt viktig batalj på Celtic Park ikväll. Celtic tar emot Milan där lagen eventuellt kan byta placering i gruppen. Lämnar dock resultaten åt sidan när hörnsparkarna ska testas på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Celtic – Milan
  • Spel: Celtic först till 9 hörnor
  • Odds: 5,50 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 26/11

Celtic placerar sig sist i gruppen där man inte lyckades följa upp segern mot Ajax med en uddamålsförlust nere i Amsterdam. Trots det så är läget långt ifrån hopplöst då man faktiskt kan ta över motståndarnas placering i och med att man endast är två poäng upp, därmed till en position som i sådana fall kan ge en plats till åttondelsfinalen. Ett skapligt genrep i helgen där Aberdeen besegrades med en programenlig placering i toppen av den inhemska ligan.

Skottarna kommer till spel utan Matthews, Brown, Biton och Mouyokolo, som går skadade alternativt är avstängda. Därmed ett oförändrat läge att jämföra med den senaste gruppspelsmatchen.

celtic-0-1-barcelona-piquc3a9-samaras-2013

Milan står i nuläget på fem inspelade poäng, den enda segern i gruppspelet prickades dock in mot kvällens motstånd i premiären. Milano-laget i rödsvart har, utöver ett lyckat kval in till denna turnering, haft en relativt tung höst där man går knackigt i ligaspelet. Svag prestation i helgen där 1-1 i hemmamötet med Genoa bidrog till protester från supportrarna.

Bortalaget har haft en kännbar skadeproblematik sedan säsongsstarten. Ikväll kommer man till spel utan El Shaarawy, Muntari, Nocerino, Pazzini, De Sciglio, Zaccardo och reservmålvakten Amelia pga skador. Frågetecken på Mexes.


Milan har nu inte lyckats plocka en fullpoängare över 7 tävlingsmatcher i följd där man alltjämt väntar på sin första bortaseger för säsongen. Celtic, som stod för en fin prestation ifjol när man fixade en plats till åttondelsfinalen, måste gå för att vara i förarsätet inför den sista gruppspelsomgången med svårast tänkbara uppgift (BarcelonaCamp Nou) och plocka fullt ikväll. Tillfället för kvällens match känns mer läglig för hemmalagets del, väljer dock bort det resultatbaserade för att istället gå på ett gammalt, beprövat kort med Celtic hemma på Parkhead i Champions League.

Celtic har haft en speciell förmåga till att skapa hörnsparkar. Man lastar inspel mot boxen och går för avsluten när chanserna finns tillgängliga. Vid ställningen 0-0 är nog Milan inte alltför missnöjt då man alltjämt kommer ha avgörandet i egna händer inför den sista omgången med minst en inspelad poäng ikväll. Tippar på ett lågt och centralt försvarsspel för italienarnas del vid lika-läge, eller bättre än så. Tror inte att det ska behöva missgynna denna spelform.

Om man ser till Celtics hemmamatcher under pågående gruppspel, kvalmatcherna inför, fjolårets åttondelsfinal och gruppspel så har man skapat 9, 2, 11, 12, 10, 10, 11, 2 och 9 hörnor. Man har alltså producerat minst 9 hörnor i 7 av de 9 senaste Champions League-matcherna hemma i Glasgow. De enda matcherna man inte har lyckats med den bedriften har en gemensam nämnare i motståndaren, ett Barcelona som har dominerat bollinnehavet ganska kraftigt vid båda tillfällena. Noterbart att skottarna tog sig upp till 9 hörnor och vann den statistiken även i det första mötet på San Siro.


Spelar på hemmalaget att fortsätta producera ett stort antal hörnsparkar. Celtic att vara först till 9 hörnor spelas strax under medel. Vill man spela mer försiktigt så finns Celtic över 5,5 hörnor till 1,83.

/Puyol