Gårdagens tips satt på övertid men som man brukar säga en match pågår tills domaren blåser i pipan, och segern var välförtjänt. Idag har jag valt att inrikta mig i en mötte mellan Celtic och det svenska hoppet Malmö som kommer på besök. Malmö som gått som tåget på sistone, kommer till denna match med toppform medan Celtic även dem ser otroligt starka ut i sin inhemska serie. Detta blir en svår nöt att knäcka för Malmö och likt den senaste omgången där man slog ut Salzburg, tror jag på att chansen finns på hemmaplan. Bortaplan är för tufft, häng med!

  • Match: Celtic – Malmö
  • Spel: Celtic över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20.45

Celtic_FC.svgmalmo

 

Malmö, våra egna skåningar som ännu en gång i år har chans till att ta sig vidare till slutspel. Det roliga är att man inför hela detta kval inte erhållit någon speciell form, för ens nu när det väl gäller. I dagsläget har man tre raka vinster och man har visat varför man i grund och botten är det bästa svenska laget. Senast slog man Gefle med 2-0 helt kontrollerat, och innan det även Göteborg med 2-1. Ser man till Champions league kvalet så slog man ut Salzburg efter en makalös vändning på hemmaplan med 3-0 och nyförväven med Rodic och Djurdic har gjort susen. Värt att poängtera är att man haft tre raka hemmamatcher och idag åker man på besök. Det är inte vilket besök som helst utan det är Celtic man möter, som är det svåraste motståndet hittills i år och likt Salzburg borta lär man få det tufft. Släppte man till två mål där lär man även släppa till en del målchanser här, och jag Malmös chans är på hemmaplan. Uppe i Skottland får man idag sikta sig in på att få med sig ett så bra resultat som möjligt helt enkelt!

Över till Celtic som trummar på i sin serie och inledningsvis varit oslagbara. Ett facit på 3-1-0 och två stabila hemmasegrar med 4-2 samt 2-0 mot Iverness och Ross County är bra. Tidigare har Celtic varit kända för sitt grova och tuffa spel vilket blir lite annorlunda för Malmö som oftast möter tekniska lag som exempelvis Salzburg m.m.. I mina ögon så ska man ha en riktigt bra chans till att slå Malmö på hemmaplan och därmed föra vidare ett bra resultat till andra mötet. Man är favoriter och jag hittar ett annat intressant spel som är värt att lira.

Så vad blir mitt lir? Som jag sa så är man stor favoriter och raka ettan går att lira, nackdelen är dock att man inte får så bra odds. Jag lirar istället Celtic över 1,5 mål som erbjuder ett bättre odds, och vinner man lär man förhoppningsvis göra två baljor. Insatsen får ligga på medel!