God Jul allesammans! Idag finns det inte mycket att spela på men jag tror starkt på de skottska giganterna Celtic och Rangers i dagens matcher och de spelas idag!

Dubbel:
Celtic – Kilmarnock
(Celtic vinner)
St Mirren – Rangers (Rangers vinner)
Odds: 1.95 @ Pinnacle
Spelstopp: 13.45

Celtic – Kilmarnock
Celtic som ligger tvåa i ligan går som tåget för dagen. Man är uppe i 7 raka segrar nu och ångar på bakom serieledande Rangers. Man är fyra poäng bakom dem nu och varje match och varje poäng är urviktig för dem och man bara måste vinna en match som denna! På hemmaplan trivs man utomordentligt bra och resultatraden 7-1-1 och målskillnaden 21-4 talar sitt tydliga språk. Om alla spelare i Celtic når upp till sin normala standard så vinner man den här matchen utan några större bekymmer.

Kilmarnock ligger på sjätte plats i tabellen och är inget direkt stryklag men man trivs betydligt bättre på sin hemmaplan än på bortaplan. På bortaplan har man resultatraden 1-4-3 och det är inget som imponerar direkt. Speciellt inte när man möter ett av seriens absolut starkaste hemmalag. Jag tror inte Kilmarnock kommer ha mycket att sätta emot ett formtoppat Celtic här idag och ettan känns väldigt stabil.

Celtic har mött Kilmarnock 18 gånger under 2000-talet på sin hemmaplan och man har tagit  förkrossande 16 segrar på dessa matcherna och de övriga 2 matcherna har slutat oavgjort så vi kan nog konstatera att Kilmarnock inte trivs mot Celtic på deras hemmaplan. Ett stort plus för Celtic här! 

St Mirren – Rangers
St Mirren ligger på 8e plats och är 26 poäng bakom serieledande Rangers som man möter idag.  St. Mirren stod för en bra bedrift i senaste matchen då man kryssade borta mot ligatrean Motherwell. Man hade dock väldigt mycket tur i den matchen och det oavgjorda resultatet var knappast rättvist. Nu stöter man på tuffast möjliga motstånd då serieledarna Rangers kommer på besök. Formen hos St Mirren är inte direkt bra då man har 2 oavgjorda och 2 förluster på de 4 senaste matcherna. På hemmaplan har man 3-2-4 som resutlatrad så man är inte direkt något starkt hemmalag heller. Det finns inte mycket som talar för St Mirren i den här matchen…

Rangers som leder serien för dagen har hittat formen igen efter förlusten på bortaplan mot ligatrean Motherwell. Det var första förlusten för säsongen för Rangers som har resultatraden 15-3-1 efter 19 matcher. Man har nu tre raka segrar som är tagna på ganska bekvämliga sätt och det ger trygghet i det här spelet. Nästa vecka möts Celtic-Rangers i det prestigeladdade derbyt Old Firm och både Rangers och Celtic vill utan tvekan ha med sig en självförtroende höjande seger i bagaget till den matchen. På bortaplan stomrtrivs Rangers som har resultatraden 8-0-1 och 18-2 i målskillnad! Stort plus för Rangers!

Lagen har mött varandra 10 gånger på St Mirrens hemmaplan under 2000-talet och det har slutat med 9 segrar för Rangers och 1 seger för St Mirren. Även här har Rangers en klar mental fördel!