Det var en märklig match på Olympia. Trots ett stort spelövertag för Helsingborg var det Celtic som lyckades vinna med 2-0. Under onsdagen är det dags för returmötet på Celtic Park. Spelbolagen håller Celtic som stora favoriter medan jag anser att Helsingborgs möjligheter till ett oavgjort resultat, eller till och med en vinst, är betydligt större än så här. Därför tar jag ställning mot ett handikapsspel.

  • Match: Celtic  – Helsingborg
  • Spel: Helsingborg +1
  • Odds: 1,97 @ Bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 20:45

Sedan mötet på Olympa har Helsingborg hunnit med att vara uppe i Stockholm och se sig besegrade mot Djurgården. I den matchen valde Åge Hareide att vila några spelare och det på samma gång som Walid Atta var avstängd. Därav var resultatet 3-1 inte på något sätt överraskande och heller inte något som jag tycker kan anses jätterelevant för just det här spelet.

I det första mötet lagen i mellan kunde vi se klara brister i Celtics försvarsspel. Inte bara i det kollektiva försvarsspelet utan även i det inviduella försvarsspelet i den trebackslinje som Neil Lennon och Johan Mjällby spelar med. Efter att tagit en titt på Celtics statistik vad det gäller antalet insläppta mål i ligaspelet kan vi konstatera att det är vanligt att det släpps in en del mål mot lag som är betydligt sämre än vad Helsingborg är. Skåningarna kommer få en del målchanser i den här avgörande matchen, och jag blir förvånad om man ännu en gång stöter på en sån där dag där bollen inte vill in.

Samtidigt som jag räknar med att Helsingborg kommer lyckas göra ett mål i den här matchen tror jag att Celtic kommer att spela något avvaktande. Vi ska komma ihåg att man har ett ganska stabilt resultat att spela på i och med 2-0 segern på Olympia. Ju längre den här matchen lider desto mer tror jag att Celtic kommer att dra sig tillbaka för att skydda ledningen, och för att inte bjuda Helsingborg på några farliga ytor. Som jag redan sagt tycker jag att möjligheterna för HIF att ordna ett kryss eller en vinst är goda. Om Helsingborg förlorar den här matchen kan jag inte se att man gör det med mer än ett mål.
__________________________________________________________________________________________________________________

Det leder mig till ett mycket intressant spel. Nämligen Helsingborg +1 vilket i praktiken innebär att om Helsingborg vinner eller får ett oavgjort resultat vinner vi på spelet. Förlorar Helsingborg med uddamålet får vi insatsen tillbaka. Det enda som kan få det här spelet förlorat är att Helsingborg förlorar med mer än ett mål. En insats strax över medel spelas.

Spelar även Adrian Gashi att bli varnad, 3,75 hos Unibet. 2/10.

/Mikel