Returmöte på Celtic Park när Helsingborg reser till Glasgow i ett försök att vända på ett ytterst svårt underläge på 2 bollar, något som skulle ge skåningarna en plats i Champions League-gruppspelet. Här väljer jag bort all form av ett 1×2-spel för att hoppa på en individuell prestation som känns väldigt intressant på förhand.

  • Match: Celtic – Helsingborg
  • Spel: Georgios Samaras, målskytt
  • Odds: 3,80 @ Betsson
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 20.45

När lottningen väl stod klar så kände jag att ett svenskt lag återigen hade en långt ifrån omöjlig chans för ett avancemang in i Europas absoluta finrum. Det första mötet visade dock på ett smärtsamt sätt varför ett svenskt klubblag inte har varit med som deltagare i Champions League (Helsingborg även då) på 12 år.

De små misstagen kan bli väldigt stora och kostsamma över ett dubbelmöte, och där är skåningarna nu. Spelmässigt var det inte mycket som skiljde och Helsingborg skapade ett flertal vassa målchanser under 90 minuters spel och kanske, kanske valde de rödblåas May Mahlangu att ta rygg på kollega Mikels spel förra veckan där Celtic skulle hålla nollan intakt.

Ett par detaljer kommer se något annorlunda ut till den här returen. ”Parkhead” är en av Storbritanniens absolut största arenor och över 55 000 skottar kommer vara på plats. Kvällens bortalag måste nog ta ledningen för att ha någon som helst chans och i jakten på mål så kommer man bjuda motståndarna på några meter.

Rent spontant så känner jag att det bör leda till några mål, men det draget som intresserar mig allra mest är vad en spelare kan hitta på. En spelare som jag tycker gjorde riktigt bra ifrån sig under EM-slutspelet för att sedan visa stark form i det pågående CL-kvalet med 2 mål (3 matcher) så här långt.

Den grekiske landslagsmannen har sin utgångsposition på  vänsterkanten, men han har en förmåga att ta sig inåt i banan med jämna mellanrum. Sedan ska det sägas att han, i grunden, inte är någon större målskytt vilket en del statistik skvallrar om, men han har helt klart en del egenskaper att hota med även i det här mötet.

På Olympia var Samaras, tillsammans med målvakten Forster, de bästa spelarna i det grönvita laget och deras prestationer bidrog starkt till kvällens resultat och försprång. Vår gubbe slog inlägget till det första målet för att sedan nicka in den andra kassen, och i slutminuterna hade han på egen hand chansen att utöka ledningen efter en lång löpning. Han visade ett fint driv i steget och med den fysiken kan han hota riktigt bra med sitt huvudspel. Även om han knappast kan ses som en absolut toppspelare i Europa så går det iallafall att konstatera att detta är en spelartyp som Helsingborgs försvare inte stöter på alltför ofta i Allsvenskan.

Jag förväntar mig ett något mer bekvämt Celtic hemma i Skottland, och här kommer Samaras få ännu större ytor att jobba på mot ett Helsingborg som måste trycka mycket av det man har framåt för att få till ett vinnande resultat. Jag gillar hans chanser till att skapa farligheter ännu en gång.

3,80 ggr pengarna känns riktigt högt i det här läget och jag skulle nästan vilja skruva upp insatsen, men i vanlig ordning när det kommer till individuella prestationer, så sträcker jag mig aldrig över medel då det inte är säkert att ens spelalternativ får delta i 90 minuter. Betsson återbetalar insatsen på spelare som inte kommer till start.

Jag kommer även testa tre sidospel med målskyttar för minimum-insatser till höga odds. Samtliga dessa spel hämtas från Unibet, där jag plockar in två ”långskott” med spelare hos bortalaget med en vass huvudspelare samt en bra frisparksfot:
Georgios Samaras, att göra minst två mål 9,00 0,5/10 units
Walid Atta, målskytt 30,00 0,5/10 units
Jere Uronen, målskytt 34,00 0,5/10 units

/Puyol