Det börja närma sig start av de stora ligorna i Europa och nu går vi även in i slutskedet av Champions League-kvalspelet. För svenskt del är det återigen ett lag från de brittiska öarna som står för motståndet. Elfsborg har fördelen av att börja på bortaplan och man lär säkert vara nöjda om den här matchen lever inför returen på konstgräset på Borås Arena.

  • Match: Celtic – Elfsborg
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Insats: 5/10
  • Liga: Champions League-kval
  • Spelstopp: 20:45, 31/7

De regerande svenska mästarna har följt traditionen och stått för väldigt bleka resultat, då man för tillfället befinner sig på en sjundeplats i Allsvenskan. Det gör naturligtvis att betydelsen av det här kvalspelet endast ökar och det är en bra möjlighet för klubben att rädda upp en annars misslyckad säsong. Man började med att besegra det litauiska Daugava, men nu väntar alltså betydligt svårare möten mot de skotska mästarna Celtic.

Precis som vanligt och som det lär vara en hel del år framöver är det Celtic som är Skottlands representant i Champions League. Förra säsongen blev det succéresultat då man tog sig vidare från gruppspelet och till en åttondelsfinal. Att det är ett lag med kvalitéer är det därför inga tvivel om. Under sommarens Silly Season har man dock tappat två viktiga spelare i form av Gary Hooper (Norwich) och Victor Wanyama (Southampton).

Elfsborg-1000

Som jag snabbt var inne på tidigare tror jag att Elfsborg har goda möjligheter att avancera vidare till nästa kvalrunda. Att bara få med sig ett vettigt resultat ifrån Cetlic Park kommer vara nyckeln, för hemma på Borås Arena, som i och med konstgräset raderar det mesta som har med närkamper och fysisk kontakt att göra, kan man definitivt gå vinnande ur den hemmamatchen. Jörgen Lennartsson har ju sedan ankomsten till Elfsborg programmerat in ett spelsätt som grundar sig mer på ett lite lägre försvarsspel och omställningar därifrån. Det lär man ha nytta av i den här matchen.

Så matchbilden lär troligen bli att Celtic, med en galen hemmapublik i ryggen, går för att producera mål och få ett bra utgångsläge mot ett Elfsborg som lär vara nöjda om de klarar av att motstå detta. Jag anser också att Elfsborgs möjligheter att lyckas med det här är goda. Celtics kvalitéer är inte att vara kreativa utan det lär bli mycket inläggspel och det tror jag att man klarar av att försvara sig emot.

                                                                                                                                         

Jag har svårt att se hur det ska gå över 2,5 mål här. Elfsborgs anfallsspel har inte imponerat och när man lär sätta fokus på defensiven lär man också lyckas med att få med sig ett dugligt resultat hem till Borås. 1-0?

/Mikel