Celtic ångar på rejält i den Skottska högstaligan och det är inte många lag som klarar stå emot dem. Nu väntar ett Dundee United som man körde över för några veckor sedan bara och kör över dem återigen!


Celtic - Dundee United

Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.00 @ 888sport
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Celtic spelade Champions League i tisdags och åkte på en rejäl baksmäll när Juventus vann på Celtic Park med hela 3-0! Lagets tränare har betonat i media att man behöver en seger för att hitta tillbaka till vinnarkänslan igen efter en så tung förlust. Han kommer mana på sina spelare genom hela matchen att ge allt för att vinna mot Dundee och på så vis hoppas på ett mirakel i returmötet om ett par veckor igen då Celtic måste vara inne i vinnarspåret igen!

Celtic hade inför Juventusmatchen ruskigt fin form om man ser till ligaspelet där man hade 5 raka segrar varav två av dessa var mot serietvåan Inverness och serietrean Motherwell. Nu ställs man mot Dundee United på 6e platsen… I lagets senaste match mötte man serietvåan Inverness på bortaplan och Celtic vann enkelt med 3-1 i den matchen. Före det körde man över serieåttan Kilmarnock på hemmaplan med 4-1 och innan det mötte man faktiskt Dundee United på sin hemmaplan och den matchen vann man väldigt enkelt med 4-0 så det mesta talar för att man återigen vinner med stora siffror!

Celtic är dessutom ruskigt starka på sin hemmaplan där man öser in mål och fullständigt krossar de flesta lagen i serien. Man har 6 raka hemmasegrar nu där resultaten slutat 4-1, 4-0, 4-1, 1-0 (mot topplaget Motherwell, 2-0, 4-0 och 2-0. Som ni ser så har man vunnit 5 av dessa 6 med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här! Man har 9-2-2 som resultatrad på hemmaplan och fina 26-8 i målskillnad!

Dundee United som kommer på besök kommer stärkta av 3-1 segern mot Hearts senast och 3-0 segern i cupen mot Rangers innan det. Jag drar dock inte så stora växlar av dessa segrarna då Hearts är i klass med Dundee United och Rangers är inte samma lag som under storhetstiden. Innan dessa matcherna spelade man 1-1 hemma mot Ross County och innan det åkte man på storstryk mot Celtic med 4-0 på bortaplan… Trots segrarna så tycker jag inte att Dundee United imponerat tillräckligt för att kunna rå på ett revanschsuget Celtic här!


Håll ett extra öga på Celtics Gary Hooper
som öser in mål för laget!

Celtic har flera spelare som har sena tester inför den här matchen då Scott Brown, Rami Gershon, Mikael Lustig och Victor Wanyama kommer testas kort före matchstart här. Man saknar fortsatt Georgios Samaras.
Dundee United har ett tungt avbräck i försvararen Gavin Gunning som är skadad. Utöver honom så har man sena tester på Jon Daly och Willo Flood.

Det ska vara rejäl klasskillnad mellan dessa lagen och som jag nämnde ovan så vann Celtic enkelt med 4-0 mot just Dundee United för bara ett par veckor sedan. Om man ser tillbaka ett par år så har Celtic vunnit det här mötet de senaste 4 matcher då man vunnit med 4-0, 2-1, 5-1 och 4-1!