En ny Champions League-omgång väntar med ett antal intressanta matcher på pappret. Tidigt bottenmöte i Grupp H på Celtic Park ikväll där båda lagen skulle må väldigt bra av att plocka en fullpoängare. Celtic tar emot Ajax inför en något svårtippad match där jag lägger ett eventuellt resultat åt sidan. Plockar däremot fram ett annat beprövat kort som har passat skottarna väl på den här arenan och i den här turneringen. Hörnsparkarna testas på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Celtic – Ajax
  • Spel: Celtic över 5,5 hörnor
  • Odds: 1,85 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 22/10

Celtic toppar, programenligt, skotska Premiership men går något tyngre här där man kan få svårt att upprepa fjolårets sensationella plats i en av åttondelsfinalerna. Prestationen på San Siro med Milan som motståndare i premiären var fullt godkänd, men man räckte ändå inte till. Likaså i nästa gruppspelsmatch där man, likt fjolåret, stod emot Barcelona på ett väldigt bra sätt även om det slutade med en uddamålsförlust. Noll poäng inspelade så här långt där det krävs en seger om man ska ha någon som helst på ett avancemang, uppgiften blir dock inte alltför enkel för managern Neil Lennon som lär ha en del huvudbry inför.

Diverse skadebekymmer att fundera över för hemmalagets del där Kris Commons, Adam Matthews och Derk Boerrigter inte är tillgängliga för spel. Kaptenen Scott Brown är avstängd efter att ha synat det röda kortet senast. Frågetecken även för ytterbackarna Mikael Lustig och Emilio Izaguirre som kommer testas under matchdagen.

giorgos-samaras-celtic-marc-bartra-barcelona

Ajax är likt kvällens motståndare det regerande mästarlaget i den inhemska ligan, även om inledningen har varit trög om man ser till bortaspelet där man ännu inte har vunnit utanför Amsterdam. Man firade inga större triumfer i den här turneringen ifjol då man hamnade i en vansinnigt svår grupp och man har inte fått någon vidare start på det här gruppspelet heller. Chanslöst mot Barcelona i premiären vilket följdes upp med ett kryss mot Milan, där motståndet lyckades kvittera via en straff på tilläggstid. Ett riktigt drygt baklängesmål som bidrar till att man inte har råd att förlora här.

Bortalaget kommer till spel utan Bojan Krkic och Lerin Duarte.


Celtic har haft en förmåga att producera hörnsparkar här på Parkhead när det har vankats Champions League-fotboll. Ingen större slump där man försöker lasta inspelen mot boxen så mycket det går, vilket är en del av förklaringen till de stora siffrorna på antalet. Om man ser till pågående gruppspel, kvalmatcherna inför, fjolårets åttondelsfinal och gruppspel så har man skapat 2, 11, 12, 10, 10, 11, 2 och 9 hörnor här i den grönvita delen av Glasgow. Noterbart att de enda matcherna där man har skapat ett lågt antal hörnsparkar var mot ett kraftigt bollförande Barcelona (2 hörnor under det pågående gruppspelet och åter 2 hörnor under fjolårets gruppspel) där man ytterst sällan fick någon som helst chans att flytta fram laget. Man ska komma ihåg att man har gått upp emot meriterat motstånd utöver katalanerna i dessa matcher där bl.a. Juventus och Benfica syns till. I årets gruppspelspremiär kom man upp i 9 hörnor borta mot Milan.

Valde mellan det här och det totala överspelet (över 10 hörnor 2-vägs 1,80 Bet365) men väljer att bränna krutet på enbart hemmalaget. I 6 av 8 matcher har skottarna löst det här med marginal, känns inte fel att prova på nytt. Celtic att få med sig minst 6 hörnor spelas med medel.

Testar även minimum:
Celtic race to 9 corners 6,00 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol