Otroligt viktiga poäng på spel när Zaragoza gästar Celta Vigo i bottenstriden av la liga. Bortalaget brukar få en hel del varningar och jag har siktat in mig på två spelare som jag tror kommer få syna det gula kortet.

  • Match: Celta Vigo – Zaragoza
  • Spel: Sapunaru/Abraham att bli varnade
  • Odds: 1,90/2,25 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units på vardera
  • Spelstopp: 22:00

Zaragoza har på sina sex senaste bortamatcher fått ett rött kort lika många gånger, något som inte är tillfälligheter. Man spelar allt som oftast på gränsen och jämför vi med Celta Vigo så har Zaragoza fått 33 stycken fler varningar. Jag har siktat in mig på lagets ytterbackar som också är de mest varnade hos Zaragoza.

Först ut har vi rumänen Cristian Sapunaru som är en kille som spelar med stort hjärta när det vankas match, men tyvärr lämnar han allt som oftast hjärnan i omklädningsrummet. 14 gula kort och 1 rött kort har det blivit på de 24 matcher han spelat denna säsong, siffror som gör att han ligger med i toppen över flest varningar i la liga. Idag kommer han förmodligen ställas mot Krohn-Dehli på sin kant och det är något som verkligen talar för det här spelet. Dansken tycker om att utmana och är väldigt svårfångad när han kommer i fart mot sin försvarare, det kommer innebära problem för Sapunaru.

Andra spelaren som jag tror får syna kortet är vänsterback Abraham Minero, han är tillbaka från en avstängning efter att ha fått två gula kort mot Deportivo i näst senaste omgången. Under säsongen har spanjoren samlat på sig 11 gula kort och 1 rött kort och det är inget som förvånar mig särskilt mycket då jag tycker han har taskig tajming i sina brytningar och dessutom får han väldigt dåligt understöd av sina lagkamrater. Nu är det skarpt läge ikväll och behöver han sätta stopp för någon så kommer han göra det på ett eller annat sätt.

Domare i kvällen match är Carlos del Cerro Grande som senaste dömde det heta derbyt i Sevilla. Ingen domare som direkt kastar ut kort men jag får en känsla av att kvällens match kommer bli lite småful när den gäller så mycket. Han har dömt Zaragoza ett par gånger den här säsongen och då har det faktiskt blivit en hel del varningar, däribland på herrar Sapunaru och Abraham.


Kvällens match gäller som sagt väldigt mycket och med tanke på att Celta Vigo är på hemmagräs så kommer nog publiken sätta lite extra tryck på domaren. Jag tror bortalaget drar på sig en fem gula kort ikväll och då finns det stor risk för att ytterbackarna tagit ett varsitt.

Testar även ett rött kort i matchen till 2,75 @ unibet – 1/10 units

/e@sy