Måndagsmatch från la liga i vanlig ordning där vi idag beger oss till Balaidos. Här gästas Celta Vigo av ett mycket pressat Valladolid med Daniel Larsson i laget. Hemmalaget kan säkra nytt kontrakt idag samtidigt som Valladolid nog gärna vill knipa en trepoängare. Luktar målrikt!

  • Match: Celta Vigo – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo har gjort en klart godkänd säsong hittills med tanke på den trupp man har. Det värvades inga större stjärnor inför den här säsongen, men man har kommit samman som ett lag till skillnad från fjolårssäsongen. Bland annat så plockade man in Charles (Almeria) och Nolito (Granada) för att stärka upp offensiven, sedan lånade man även in Rafinha från Barcelona. Tre spelare som verkligen gjort sitt för laget, där Rafinha varit helt överlägsen många matcher. Celta placerar sig på en 13:e plats i tabellen och har just nu sju poäng ner till Almeria under nedflyttningsstrecket. Det innebär att man kan säkra ett nytt kontrakt i afton om man fixar en trepoängare. Formen är helt ok och man kommer från en bortaseger mot Almeria (4-2) i förra omgången. Innan det så fixade man även ett kryss mot Sociedad (2-2), detta efter att ha spelat med en man mindre i en halvlek. Jag tror hemmalaget kan spela väldigt avslappnat idag, vilket man även gjort de senaste matcherna. Men kanske har det blivit lite väl avslappnat vissa gånger, då man släppt in sju mål på de tre senaste matcherna. Det har svängt ordentligt och risken finns att det blir samma matchbild även idag.

Augusto Fernández är tillbaka från skada idag och hemmalaget har därmed inga tyngre avbräck.

celta_200x200valladolid_200x200

Valladolid har inte haft någon större lycka den här säsongen och placerar sig just nu som nästjumbo i tabellen. Men det ska sägas att laget spelat två matcher mindre än sina bottenkollegor, då man har en hängmatch mot Real Madrid som ska spelas 7:e maj. Men matchen mot marängerna blir otroligt tuff och man har betydligt större chanser till att plocka poäng här. Lagets stora bekymmer den här säsongen har varit att man spelat för många oavgjorda resultat, det plockar man inte placeringar på. Man har till exempel sju (!) förluster mindre än Almeria, trots detta så ligger man alltså en poäng bakom i tabellen. Formen är god hos Valladolid och man kommer in till den här matchen med tre förlustfria matcher i ryggen, matcher där man dessutom hållit nollan. Men det har inte varit mot några tyngre lag och dessutom är det ett under att man höll nollan mot både Osasuna (0-0) och Valencia (0-0). Man släppte till en hel del chanser i dessa matcher och det lär man även göra idag.

Inga större bekymmer hos gästerna som kan ställa starkaste laget på planen.


Celta Vigo kommer in här med gott självförtroende i det offensiva spelet då man gjort sex mål framåt på de två senaste matcherna. Man vill nog gärna säkra nytt kontrakt i kväll och lär knappast rotera något i startelvan. Men försvarsspelet har inte varit bra hos Celta på slutet och jag tror även att ett hungrigt Valladolid bidrar till överspelet här. Tester en medelinsats på spelet!

/e@sy