Match på Estadio de Balaídos idag då Celta Vigo och Valencia drabbar samman. Celta Vigo kämpar på en nedflyttningsplats just nu men brukar vara otroligt starka på hemmagräset. Tycker 1×2 känns svårt att tippa här, men jag har hittat ett annat spel som känns riktigt bra!

  • Match: Celta Vigo – Valencia
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Celta Vigo ligger som sagt på en nedflyttningsplats för tillfället, något som man kan tacka sitt usla spel på bortagräs för, man har raden 1-1-10 på resande fot och alltså endast fyra poäng inspelade. Tur då att man är bättre på hemmagräs där man har raden 4-4-2 på sina 10 spelade matcher. Man spelar ett helt annat spel hemma än borta och man vågar helt klart spela mer anfallsfotboll hemma. Man gör även oftast mål här och kikar vi på de 10 matcherna man spelat så har man gjort mål i 8 av dessa matcher. Mycket har man duktiga anfallaren Iago Aspas (bilden) att tacka för och han är även lagets skyttekung med 8 fullträffar.

Hemmalaget får tillbaka Krohn-Dehli och Augusto Fernández vilket är väldigt viktigt för offensiven! Saknas gör vänsterback Roberto Lago.

Valencia vet man aldrig var man har riktigt och för mig är man en liten besvikelse i år. Men man ligger trots allt 6:a i tabellen och har helt klart häng på en 4:e plats som jag tycker man ska klara av med det laget man har. Det vimlar av klass i det här laget och främst offensivt tycker jag man har det väl förspänt med spelare som Soldado, Jonas, Feghouli, Valdez och Canales. Men defensivt håller man inte lika hög klass och faktum är att man oftast släpper in ett mål när man spelar utanför Mestalla. På 10 ligamatcher denna säsong har man släppt in mål i 9 av dessa matcher, endast mot offensivt svaga Osasuna har man lyckats hålla nollan på bortagräs.

Feghouli och Parejo tillbaka i laget idag. Lämnas utanför truppen gör Piatti, Guardado och Jonathan Viera.


Kan bli en rolig match att beskåda detta då Celta Vigo oftast öser på framåt hemma, något som i sin tur öppnar upp för Valencia att kontra med sin vassa offensiv. Båda lagen gör mål känns som ett självklart spel här och insatsen blir strax över medel.

/e@sy