Väljer att lägga ett spel till helgens omgång av La Liga redan nu, då jag tror att oddset kan sjunka lite här. Det är Celta Vigo som tar emot Valencia hemma på Balaidos och jag tror gästerna får det otroligt jobbigt här. Häng på!

  • Match: Celta Vigo – Valencia
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,89 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Celta Vigo har imponerat stort på mig hittills denna säsong och placerar sig just nu som trea i La Liga, tre poäng bakom giganterna Barcelona och Real Madrid. Den största anledningen till att man samlat på sig hela 21 poäng så här långt stavas Nolito, Orellana och Aspas. Celta Vigos anfallstrio har varit helt fantastiska och sammanlagt stått för 16 av lagets 21 mål. Vi ska även nämna dansken Wass, två mål så här långt, och som verkligen gör skäl för sitt efternamn. De ljusblå från Vigo är faktiskt bäst på resande fot hittills om vi kikar till hemma/bortatabellen, men jag tycker ändå att laget gjort sina bästa matcher hemma på Balaidos. De känner till underlaget här och Celta är ett lag som är väldigt beroende av sitt snabba passningsspel. Nu har de inte gjort två mål på hemmaplan i de två senaste matcherna, men det skapades en mängd chanser både mot Getafe (0-0) samt Real Madrid (1-3), så det oroar inte mig. Innan det så besegrade man ju självaste Barcelona med hela 4-1. Bakåt kan Celta Vigo svaja en del emellanåt, och det är även därför jag kör över 1,5 på hemmalaget istället för den raka ettan.

Kikar vi till skaderapporten på Celta Vigos hemsida ser vi att det står ”sin lesionados”, vilket innebär att det är en helt skadefri trupp. Enda avbräcket är mittback Gustavo Cabral som avtjänar en tre matchers lång avstängning. Men det är inte tänkt att han ska bidra till det här spelet oavsett.

Valencia placerar sig på en sjundeplats just nu och det är en placering som jag tycker de ska vara otroligt nöjda med. Spelet har inte alls övertygat och det har ramlat in oförtjänt många poäng på kontot. Under onsdagskvällen spelade Valencia bortamatch mot Gent i Champions League, en match som spanjorerna förlorade med 1-0 till slut. Inga större siffror, men det var på sättet man förlorade som är det intressanta. Gent kunde och nästan borde haft två mål innan paus då man spelade ut Valencia fullständigt, där belgarna även träffade virket. Det är onekligen något som inte stämmer i Valencia just nu och det känns som tränare Nuno inte har hela truppens förtroende. En orsak till detta kan vara att han placerat Negredo långt ner i frysboxen, vilket självfallet kan splittra laget. Kikar vi till bortaspelet denna säsong så har Valencia haft det jobbigt med raden 1-1-3 och målskillnad 3-6. Inte så många insläppta mål alltså, men när man stött på tyngre motstånd i form av Athletic (1-3) och Atletico (1-2) så har det rasslat till. Celta Vigo är av samma kaliber och jag tror Valencia får det otroligt tufft här. Tre raka bortaförluster för Valencia ska också nämnas.

Hos gästerna stryker vi fortsatt målvakterna Ryan och Alves. Domenech lär få dra på sig handskarna återigen och det hårda matchandet måste ta ut sin rätt snart. Vidare så stryker vi även anfallaren Rodrigo samt försvararen Abdennour.


Celta Vigo är ett lag i harmoni just nu och de tog en mycket skön seger i senaste omgången mot Sociedad på bortagräs. De har laddat hela veckan inför den här uppgiften och lär komma ut otroligt hungriga inför hemmafansen. Hos Valencia är det tvärtom. Ingen direkt harmoni i laget vad det verkar och med en förlustmatch i kroppen bara tre dagar innan det här mötet. Dessutom resande till Belgien för att sedan resa genom hela Spanien till Vigo. Tycker det här spelet känns väldigt bra och går in hårt!

/e@sy