Estadio de Balaí­dos är spelplan för dagens match mellan Celta Vigo och Real Sociedad. Bortalaget är inne i en fin formkurva men jag väljer bort tvåan och går istället på ett annat spel.

  • Match: Celta Vigo – Sociedad
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Celta Vigo ligger precis över nedflyttningsstrecket och behöver plocka trepoängare nu för att skapa sig ett glapp ner till bottengängen. Det är spelet på resande fot som spökat och med endast fyra inspelade poäng är man det sämsta bortalaget i ligan. På hemmagräset är man dock bättre och med raden 4-3-2 har man visat upp att det inte bara är att hämta poäng på Baladíos. Man brukar även göra mål här och kikar vi på de 10 senaste hemmamatcherna har man gjort mål i 9 av dessa. Iago Aspas står för det mesta framåt och det är nog inte helt omöjligt att han hittar målet idag.

Hemmalaget har lite avbräck defensivt då man saknar Hugo Mallo och Túñez.

Sociedad har gjort det riktigt bra på slutet och har helt klart häng på en europaplats nu. Senast stod man för en riktigt bra insats då man fixade så Barcelona åkte på sin första förlust i ligan. 3-2 blev det efter att Agirretxe satt det avgörande målet i matchens sista minut. Man är inne i en bra målform och har på de tre senaste matcherna gjort tre mål både på Real Madrid och Barcelona. Och offensivt kan man mäta sig med de flesta lag i la liga tycker jag, men defensivt tycker jag inte man övertygar lika mycket och speciellt inte på bortagräs. På sina 11 bortamatcher denna säsong har man släppt in mål i 10 av dessa matcher, endast mot usla Granada har man lyckats hålla nollan.

I bortalaget stryker vi idag Mikel González, Ansotegi, Zurutuza och Cadamuro. Inget som påverkar offensiven nämnvärt.


Celta spelar en offensiv fotboll på hemmagräs och öppnar upp sig bra mycket mer än vad man gör på resande fot. Jag tror Sociedad vinner den här matchen tack vare sin offensiv men känner att båda lagen gör mål är ett bättre spel.

Letar man målskyttar är Aspas och Vela förstavalen enligt mig.

/e@sy