En match på fredagskvällen i den spanska ligan och den spelas mellan Celta Vigo och Sevilla. Två lag som har fina offensiva krafter och jag går för ett målspel här.

  • Match: Celta Vigo – Sevilla
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Celta Vigo har varit en positiv överraskning för mig trots att man bara tagit sex poäng på sina fem spelade matcher. Man spelar med en väldigt bra fart och kommer bli en väldigt obehagliga att tas med i sin egna hemmaborg, där man för övrigt tagit alla sina poäng. På bortaplan har man inte alls vågat spelat ut sitt spel och mestadels legat på försvar, en spelstil som resulterat i förluster mot Sociedad, Valencia och Granada på bortagräs. Men nu är man alltså hemma och här har man två raka vinster mot först Osasuna och nu senast Getafe. Inget svettigare motstånd alltså och här kommer man verkligen få bekänna färg mot ett offensivt skickligt Sevilla. Men med det spelet man spelar på hemmagräset så tror jag man kommer göra mål på Sevilla, man har ett par vassa offensiva spelare i bland annat Aspas och dansken Krohn Dehli.

I Celta sätter vi ett frågetecken för De Lucas, i övrigt inga avbräck.

Jesus Navas i Sevilla.

Sevilla var verkligen nära att sätta Barcelona på plats senast men hade en otrolig otur med både domslut och annat. En 2-0 ledning blev till slut en 2-3 förlust i slutminuterna. Man har spelat en riktigt fin fotboll hittills denna säsong och förlusten mot Barcelona var faktiskt den första förlusten för säsongen. Man känns mer som ett lag i år och man förlitar sig inte längre på enskilda prestationer. Mittfältet där man spelat Rakitic, Medel och Maduro på slutet tycker jag imponerat extra och där är man verkligen tunga att möta. Gary Medel fick ett rött kort mot Barcelona senast efter en ”skalle” på Fabregas. Men ni som såg reprisen fick se att det inte var mycket till skalle och det röda kortet förväntas hävas av det spanska fotbollförbundet.

Enda som saknas i Sevilla är Reyes som varit borta ett tag.


Tror detta kan bli en bra match då Celta Vigo kommer spela ut på ett helt annat sätt när man är på hemmagräs. Det öppnar upp för Sevilla och kontringsskickliga spelare som bland annat Jesus Navas som är hypervass. Öppen match där båda lagen gör mål alltså.

/e@sy