Den avslutande matchen från Spanien denna lördag hittar vi på Balaidos där Celta Vigo – Sevilla gör upp om tre poäng. En massa avstängningar hos hemmalaget gör att jag sneglar mot en bortavinst.

  • Match: Celta Vigo – Sevilla
  • Spel: Sevilla 0.0 (asian handicap)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo gick som tåget i början på säsongen men hamnade sedan i en djup svacka som förstörde drömmarna om europaspel nästkommande säsong. Laget placerar sig som 10:a just nu och det är för långt upp till Villarreal på sjätteplatsen. Därav kan motivationen brista idag och hemmalaget har dessutom ett koppel av spelare avstängda till dagens match. Larrivey, Hugo Mallo, Cabral, Alex López och Nolito är riktigt tuffa avbräck och det innebär att tränare Berizzo får pussla om ordentligt i laget inför kvällena match. Nolito kommer helt klart saknas mest då han gjort mål i fyra raka matcher och samlat in bra många poäng till sitt Celta Vigo. Även defensiven blir lidande idag då både Cabral och Hugo Mallo är givna startspelare. Troliga ersättare är Costas och Gomez, som inte alls håller samma nivå.

Förutom alla avstängningar stryker vi även skadade duon Oubiña samt Radoja.

celta_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har stått för en stark säsong då laget är med och slåss om en europaplats och dessutom tagit sig till semifinal av Europa League. De placerar sig just nu på en femteplats i tabellen och med fyra poäng upp till Valencia så är det bara seger som gäller idag. Spelet på resande fot har inte varit allt för lyckat under säsongen, men på slutet har spelet på resande fot fungerat riktigt bra. Fyra segrar på de fem senaste bortamatcherna, vilket borde varit fem segrar då man dominerade stort mot Granada (1-1) utan att få in segerbollen. Vi ska tänka på att Sevilla spelade EL-match tidigare i veckan och det är därför jag håller ner insatsen här. Men samtidigt har Sevilla en mycket bra bredd i truppen så jag tror inte det är allt för stor risk för trötta ben här.

Hos gästerna stryker vi Barbosa, Mbia, Cristóforo samt Nico Pareja som går skadade. Inte heller Trémoulinas eller Reyes kommer till spel då dessa är avstängda.


Frånvarolistan för hemmalaget är tung och därför tror jag på Sevilla här. Gästerna har full motivation och det kommer krävas en seger om man vill ta upp kampen om fjärdeplatsen med Valencia. Vinst för Sevilla med insatsen tillbaka på oavgjort testar vi därför.

/e@sy