Vi vänder blickarna mot Balaidos denna lördag där Celta Vigo tar sig an Real Sociedad i kvällens sena match. Hemmalaget varnade jag starkt för inför säsongen och man har inte alls gjort mig besviken inledningsvis. Fart och finess i anfallet tror jag leder till minst två mål mot Sociedad.

  • Match: Celta Vigo – Sociedad
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 2,33 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo hade en strålande försäsong där man spelade ut nästan varenda motstånd som kom i deras väg. Nolito öste in mål och saknaden av Rafinha, som lämnade laget inför säsongen, syntes inte alls till. Man har även tagit med sig det fina spelet in i ligan med en vinst och en oavgjord match så här långt. Vinsten kom hemma mot Getafe med klara 3-1 och innan landslagsuppehållet så spelade man även 1-1 på bortagräs mot Cordoba. Jag har sett lite highlights från matchen mot Cordoba och kan snabbt konstatera att Celta Vigo borde vunnit den matchen. Man skapade en handfull riktigt heta lägen som borde resulterat i ytterligare ett mål, samtidigt som Cordoba gjorde 1-1 på en slumpboll. Men man får ta nya tag och när man nu är hemma på Balaidos så tror jag att vi får se ytterligare en växel i anfallsspelet. Man är så otroligt samspelta uppåt i planen och med en glödhet Nolito så kommer man skapa lägen här. Jag tycker även att man ska nämna Orellano som bara ser bättre och bättre ut för varje match som går, otroligt teknisk spelare som är svårfångad på sin kant. Sedan har vi en pånyttfödd Larrivey i mitten som är otroligt stark i boxen, vilket passar utmärkt med dessa kantspelare man har. Celta Vigo ser som sagt väldigt spännande ut och jag tror faktiskt man kan vara med och kriga om en europaplats om man håller i det fina spelet.
Till den här matchen får man klara sig utan Fernandez och Oubiña som är skadade, vilket inte är några tyngre avbräck.

celta_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har gjort en del förändringar i truppen inför den här säsongen, där förra årets succéman Antoine Griezmann kritade på för Atlético Madrid. Ett mycket tungt avbräck för Sociedad och jag tycker inte man lyckats fylla luckan som han lämnat efter sig. Visst har man ett par intressanta namn i Granero och Canales, men överlag så tycker jag att det ser relativt blekt ut. De två herrar som jag nämnde har stått och trampat ett par säsonger nu och det känns knappast som några glödheta spelare för dagen. Carlos Vela kommer få dra ett oerhört tungt lass den här säsongen och mexikanen har haft en tuff försäsong där skador har hållit honom borta flertalet matcher. Han spelade endast 30 minuter i öppningsmatchen mot Eibar och även mot Real Madrid blev det ett kortare inhopp på 30 minuter. Han sägs inte vara redo för 90 minuter ännu och det är givetvis ett tungt avbräck för Sociedad.  Någon som inte kommer spela alls i den här matchen är David Zurutuza, som var en av de bättre i segermatchen mot Real Madrid. 28-åringen har dragit på sig ännu en skada och det är varken första eller sista gången som det händer. Förutom Zurutuz så stryker vi även skadade målvakten Rulli. Inte heller Finnbogason får plats i matchtruppen.


Mot Real Madrid senast så hade Sociedad släppt in två mål redan efter 11 minuter, då Bale hade lite show inne i straffområdet. Nu tror jag inte att det här spelet kommer sitta lika lätt, men jag är övertygad om att Celta Vigo kommer rada upp chanserna. Man har en stekhet anfallstrio och man passade på att värma upp inför den matchen genom att slå Braga med 4-1 förra helgen, givetvis med Nolito som målskytt. Två hemmamål blir spelet och en insats strax över medel blir insatsen!

/e@sy