Blickar mot helgens omgång i den spanska ligan där vi har ett betydelselöst möte på Balaídos mellan Celta Vigo och Real Madrid. Gästerna är så gott som borta från guldkampen och med en massa småskavanker i laget så lär man knappast vara överdrivet intresserade här. Testar mig på ett målspel på hemmalaget som verkligen visat storform på slutet.

  • Match: Celta Vigo – Real Madrid
  • Spel: Celta över 1,5 mål
  • Odds: 3,80 @ betsson
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Celta Vigo hade en trevande start på säsongen där man förlorade mycket och låg långt ner i tabellen. Mycket tror jag berodde på den stora omställningen från att tjonga långbollar till att faktiskt bli ett spelande lag. Men Luis Enrique har verkligen lyckats med laget och när vi nu har två omgångar kvar så hittar vi Celta Vigo på en mycket fin 8:e plats. Något spel ute i europa blir det däremot inte, då man har sju poäng upp till Villarreal med sex möjliga poäng kvar att plocka. Men laget har knallform just nu och kommer in till den här matchen med tre raka segrar i ryggsäcken. Det är heller inga dåliga segrar som plockats då man mött bottenlag som verkligen spelat med kniven mot strupen. Man har öst på framåt i dessa matcher och kikar vi på målproduktionen så har man sammanlagt bombat in hela 10 mål på Osasuna (2-0), Valladolid (4-1) samt Almeria (4-2). Noterbart är att Nolito stått för hela 6 av dessa 10 mål, så den forna barcelonaspelaren är glödhet för dagen. Det här blir den sista matchen för säsongen hemma på Balaidos, så jag tror nog gärna att spelarna vill avsluta snyggt när man får besök av en storklubb. Hugo Mallo går fortfarande skadad och har troligtvis spelat klart för säsongen, annars ser läget väldigt bra ut. Lagets stjärna Rafinha kommer med största sannolikhet finnas med till den här matchen efter att ha gått skadad på slutet. Han lär säkerligen vara sugen på att avsluta snyggt inför fansen, innan han sticker tillbaka till Barcelona.

celta_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid åkte på ett väldigt tungt poängtapp i onsdags, då man bara fick 1-1 mot ValladolidJosé Zorrilla. Marängerna hade faktiskt väldigt bra koll på stora delar av matchen, men på en hörna i slutskedet kunde Osorio knoppa in kvitteringsbollen bakom en chanslös Casillas. Det innebär att Real Madrid förmodligen är borta från guldstriden, då man är en poäng bakom Barcelona och fyra bakom Atlético Madrid. Visst finns möjligheten fortfarande, men den lilla chansen tror jag inte ens att spelarna eller tränare Ancelotti tänker på. Real Madrid har ett stort mål kvar den här säsongen och det är CL-finalen som spelas om dryga två veckor, en final som avgör om detta blir en bra säsong eller ett fiasko. Får man stryk mot ”lillebror” Atlético i den finalen så kommer det nog svida ordentligt hos många fans. För Real Madrids del så tror jag att den här ”viloperioden” fram tills finalen kommer ganska lägligt, för man har väldigt många småskavanker i laget just nu, på lagets stora stjärnor dessutom. Till att börja med så klev Ronaldo av efter 8 min spelade mot Valladolid senast, i vad som tränare Ancelotti kallade en säkerhetsåtgärd. Kommer han då spela portugisen i en betydelselös match mot Celta? Knappast troligt. Vidare så har man Bale, Carvajal, Di Maria och Pepe som dras med lite småskador just nu. Spelare som garanterat ska starta CL-finalen, så jag tror inte man chanser det minsta med dessa. Sedan tidigare har vi även Jesé samt Arbeloa på skadelistan.


Betydelselös match som sagt, men jag känner ändå att hemmalaget borde ha lite mer motivation i kroppen, i och med att det är sista hemmamatchen för säsongen. Man har dessutom knallform och med 10 mål på de tre senaste matcherna så kan man mycket väl skaka om Real Madrid här. Vi erbjuds ett bra odds för två hemmamål i matchen och det får sig därför en mindre insats!

/e@sy