Real Madrid reser idag till Celta Vigo för att hämta hem tre poäng till huvudstaden. Men man lämnar lite överraskande tre av sina bästa backar hemma och det öppnar verkligen upp för det här spelet som jag går in ganska hårt på.

  • Match: Celta Vigo – Real Madrid
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Celta Vigo ligger tufft till som nästjumbo och det vill till att man börjar plocka lite poäng nu för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Man har haft enorma problem på resande fot den här säsongen men hemma på Estadio de Baladíos har man faktiskt gett samtliga lag i den här serien en ordentlig match. Man gör oftast mål på hemmagräset då man bara gått mållösa i 3 av 14 hemmamatcher denna säsong, men samtidigt så har man släppt in mål 11 av dessa 14 matcher. Laget kommer från en 4-1 förlust i senaste omgången mot Sevilla men man skapade otroligt många heta målchanser och jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden där. Real Madrid får se upp med Celta Vigos stora stjärna Iago Aspas (bilden) som står för det mesta i offensiv väg.

Hugo Mallo fortfarande skadad för hemmalaget, saknas gör även Natxo och Samuel som inte är några tunga avbräck.

Real Madrid har en tuff vecka bakom sig där man förmodligen brände en hel del krafter i CL matchen mot Manchester United. Ligan är som bekant redan avgjord och jag tror inte ”marängerna” kommer in här med världens bästa motivation. Mourinho brukar kunna överraska och han överraskar definitivt mig när han väljer att lämna Ramos, Varane och Coentrao hemma i Madrid. Tre ordinarie backar på slutet och givetvis kommer det försvaga bortalagets försvarsspel rätt mycket. Förmodad backlinje ikväll blir Arbeloa, Pepe, Carvalho och Marcelo, en backlinje där jag sätter lite frågetecken för de två sistnämnda. Kan även bli så att man vilar Xabi Alonso och Khedira idag, något som givetvis försvagar defensiven ytterligare. Offensivt är det dock inte mycket att orda om och jag tror bortalaget gör minst en kasse idag med Ronaldo i spetsen.

Förutom de tre spelarna som man lämnar hemma så missar även Casillas och Di Maria matchen på grund av skador.


Celta Vigo borde helt klart ha störst motivation här då man verkligen krigar i botten av tabellen. Real Madrid kan ha lite ”baksmälla” efter matchen i CL och när man dessutom vilar viktiga försvarsspelare så tycker jag hemmalaget ska ha goda chanser till mål idag.

Testar även två sidospel i matchen:

Celta Vigo över 1,5 mål – 3,55 @ expekt – 1,5/10 units

Iago Aspas målskytt – 3,75 @ expekt – 0,5/10 units

/e@sy