Som vanligt har vi en fredagsmatch från la liga och den här veckan är det Celta Vigo – Real Betis som står på menyn. Bortalaget har bytt tränare för andra gången den här säsongen och måste börja plocka poäng nu.

  • Match: Celta Vigo – Real Betis
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo har inte gått särskilt bra den här säsongen och placerar sig strax över nedflyttningsstrecket just nu på en 16:e plats. Med enbart tre poäng ner till Valladolid och Rayo Vallecano under strecket gäller det därför att man börjar plocka segrar för att komma på säkrare mark. Jag tycker spelet sett bra ut på slutet trots att man har tre förluster på de fem senaste matcher och endast fyra poäng inkasserade. Förlusterna har kommit på resande fot och man hade mycket väl kunnat tagit poäng mot både Valladolid (0-3) och nu senast mot Espanyol (0-1) på bortagräs. Man har även fått ordning på hemmaspelet där man var utan seger i de sju inledande matcherna på Balaí­dos. Nu har man plockat två segrar samt ett kryss på de tre senaste hemmamatcherna, och även fast det varit mot billigare motstånd så tillhör Betis definitivt samma kategori.

Hemmalaget saknar avstängda Fernández i dagens match, vilket är ett litet avbräck offensivt. Men i övrigt kan man mönstra starkast möjliga elva.

celtavigobetis

Real Betis är en klubb i kris just nu och ligger sist i tabellen med endast 11 inspelade poäng. Förra tränarbytet gav noll effekt och nu byter man alltså tränare igen när Garrido får lämna och istället kommer Gabriel Calderon in. Argentinaren ska försöka få ordning på skutan och det är inte alls något hopplöst fall, det finns helt klart kvalité i Betis! Även fast man bara plockat en poäng på de fem senaste matcherna så har man inte varit helt uddlösa och utspelade varje match, utan chanser skapar man allt som oftast. Varken mot Sociedad (1-5) eller Real Madrid (0-5) hade man något att sätta emot, men i hemmamatcherna mot Almeria (0-1) och Osasuna (1-2) var man faktiskt värda segern. Men man är för ineffektiva samtidigt som försvaret inte alls håller någon högre klass, vilket inte är någon bra kombination. Får man bara lite utdelning på sina chanser idag så kommer man vara med och bidra till överspelet.

I bortalaget stryker vi NosaPerquis, Rodríguez och Xavi Torres som varit borta en period, ny på skadelistan är Chuli som inte heller kommer till start.


Det här är två lag som verkligen är i behov av en seger och jag tror knappast att något läger nöjer sig med ett oavgjort resultat. Det kan komma att öppna upp matchbilden och det finns offensiv kvalité på planen ikväll för att greja ett överspel. Bet365erbjuder ett fint odds för över 2,5 mål och det får sig en insats strax över medel.

/e@sy