Två måndagsmatcher i Spanien denna vecka och jag lägger lite extra fokus på det sena mötet mellan Celta Vigo och Real Betis. Två fartfyllda lag som jag tycker har sina största styrkor i det offensiva spelet. Får vi se prov på det idag?

  • Match: Celta Vigo – Real Betis
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Celta Vigo går inte direkt som tåget i ligan och ligger nere på en 15:e plats för tillfället, vilket är ungefär vad jag hade förväntat mig av nykomlingarna. Det är främst spelet på bortagräs som hackat där man har en vinst och sju förluster så här långt. Av det jag sett så är man ett helt annat lag på hemmagräs där man inte kryper ihop i försvarsposition direkt utan istället vågar spela ut ordentligt och flytta upp trupperna. Efter 0-1 förlusten i hemmapremiären mot Malaga så är man obesegrade på hemmagräset med tre vinster och tre kryss, dessutom har man gjort mål i samtliga matcher. Jag är extra förtjust i spjutspetsen Iago Aspas som förmodligen inte blir långvarig i Celta Vigo, fantastisk vänsterfot och en fin löpstyrka, vilket gör han till ett hot för alla försvar i ligan.

Skadelistan ser bra ut hos hemmalaget då man endast saknar defensiva mittfältaren Álex López.

Real Betis har efter storförlusten i derbyt mot Sevilla (5-1) spottat upp sig rejält. Vinst hemma mot Real Madrid, vinst borta mot Deportivo och en knapp förlust hemma mot Barcelona. Det här laget ska man ta på allvar då deras kontringsspel är ett av det bättre i den spanska ligan. Från Beñat på mittfältet och uppåt så är man sylvassa och Ruben Castro på topp är nu uppe i hela nio fullträffar den här säsongen, man har även Molina på fyra baljor som kommer ösa in mål bara han får fason på sina avslut. Bakåt är man dock inte lika vassa och man har släppt in ett stort antal mål med tanke på att man ligger högt upp i tabellen.

Inte heller Betis har några större avbräck då endast mittback Chechu Dorado verkar missa matchen.


Två lag som är offensivt lagda och jag tror det här kan bli en svängig match med många målchanser. Celta Vigo imponerade mot Real Madrid i veckan och man har som sagt inte gått mållösa från en hemmamatch på väldigt länge. Betis är uppe i åtta mål på sina tre senaste bortamatcher i ligan och med den fina offensiv man har så tror jag inte heller bortalaget går mållösa. En 50/50 match i mina ögon och därför är det ett väldigt fint odds på bortalaget här.

Mina sidospel i matchen:

Real Betis – 3,85 @ betsson – 2/10 units

Över 2,5 mål – 2,00 @ bet365 – 2/10 units

Iago Aspas målskytt – 2,40 @ unibet – 1/10 units

Ruben Castro målskytt – 3,05 @ unibet – 1/10 units

/e@sy