Match på Balaidos i afton och det luktar offensiv fotboll när Celta Vigo gästas av Rayo Vallecano. Celta Vigo stormar alltid framåt på hemmaplan och Rayo från huvudstaden är inte kända för sin defensiva skicklighet. Överspel!

  • Match: Celta – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo stod för en ganska hygglig premiärmatch där Levante besegrades med 2-1 på bortaplan. Förvisso fick man förmånen att spela med en man mer redan från minut 5, men jobbet ska göras och jag tycker att Celta Vigo gjorde det. Orellana gjorde 1-0 för de ljusblå och sedan kvitterade Levante lite överraskande på en mycket fin frispark från Verza. Men Celta pumpade på och segermålet kom, inte helt oväntat, från nyförvärvet Iago Aspas som har en mycket stark försäsong i ryggen. Hemma på Balaidos är Celta Vigo väldigt trygga i sitt spel och det brukar vara full fart framåt som gäller. Laget har ett mycket snabbt och vägvinnande passningsspel, och det är jag övertygad om att gästande Rayo får problem med. Men stormar man framåt i planen så blottar man sig även defensivt, och det kan Rayo mycket väl utnyttja med snabba forwards.

Hos hemmalaget stryker vi idag målvakt Ruben Blanco som skadade sig senast. Vidare så sätter vi ett frågetecken för mittback Cabral. Inga offensiva avbräck hos Celta Vigo som troligtvis startar med Orellana, Nolito och Aspas framåt.

celta_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano spelade en mållös premiär hemma på Vallecas mot Valencia, men den matchen var allt annat än en 0-0 sett till matchbilden. Det svängde fram och tillbaka och hade det inte varit för dåligt inställt sikte och överpresterade målvakter, så hade vi fått se en hel del mål där. Rayo har precis som Celta Vigo fokus på ett snabbt passningsspel och det innebär att vi troligtvis får en välspelande match med boll efter backen, vilket alltid är trevligt att skåda. Rayo såg intressanta ut offensivt och laget har en del vassa lirare som kan slå sin spelare och skapa lägen på egen hand. Bebe såg riktigt spelsugen ut mot Valencia och sedan har man värvat tysken Ebert som även han har hög kapacitet. Lass fick göra ett inhopp senast och med hans teknik och fart tog han sig förbi sin spelare gång på gång. Sedan får vi hoppas att inte Manucho snubblar på sina ben i avgörande lägen idag, alternativt använder skallen för att sätta dit bollen.

Hos gästerna stryker vi idag målvakt Cobena och mittfältaren Embarba som går skadade. Inga större avbräck!


Förväntar mig bra tempo och offensiv fotboll i dagens möte och då handlar det helt enkelt om att sätta dit bollen för att överspelet ska in. Celta Vigo kan mycket väl lösa överspelet på egen hand, men jag tror Rayo kan vara med och bidra. Hög insats på minst tre mål i matchen!

/e@sy