Celta Vigo gästas av Rayo Vallecano hemma på Balaidos under lördagskvällen. Trots en del tveksamma resultat på hemmaplan för Celta Vigo mot slutet så tycker jag spelet sett bra ut. Man får dessutom tillbaka två av sina bästa spelare till den här matchen. Får vi se två hemmamål månne?

  • Match: Celta Vigo – Rayo
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1.72 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo placerar sig på en 12:e plats i tabellen och har gått knackigt på slutet med endast en seger på de fem senaste matcherna. Men det har varit knallhårt motstånd på slutet och resultaten är därför inte allt för överraskande. Senaste omgången blev det ett kryss borta mot ett desperat Granada (1-1), och med tanke på vilka spelare Celta Vigo saknade så var det ett starkt resultat. Celta fick spela hela andra halvan med en man mer och till slut orkade inte Granada stå emot när belgaren Bongonda fick pricka in 1-1 från nära håll. Nu är laget hemma på Balaidos igen och även fast man inte dragit in många poäng här på slutet så tycker jag spelet sett mycket bra ut. Förlusten mot Barcelona (0-1) är inte mycket att säga om, men både mot Athletic (1-2) och Elche (1-1) så förtjänade Celta Vigo fler poäng. Laget blir dessutom mycket starkare offensivt när man nu får tillbaka Orellana och Krohn-Dehli från avstängningar.

Till dagens match saknas mittfältare Pablo Hernández och Radoja som är avstängda. Tycker inte det är några större avbräck då man förmodligen flyttar ner Orellana och spelar med Santi Mina framåt. Lite offensivare med andra ord! Sedan tidigare saknas även skadade duon Oubiña samt Planas.

celta_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har gjort det riktigt bra på slutet med fyra segrar på de fem senaste ligaomgångarna. Nu fick man ge sig i derbyt mot Real Madrid (0-2) tidigare i veckan men även där stod Rayo för en mycket fin insats. Man pressade faktiskt marängerna och hade bud på ett ledningsmål flera gånger i matchen. Men i andra halvlek så kickade tröttheten in och Rayo gick verkligen på knäna sista halvtimmen av matchen. Vi ska komma ihåg att den matchen var för blott tre dagar sedan och givetvis kan det sitta kvar i benen här. En annan sak är att Rayo nu möter ett lag som också trivs med stor bollinnehav, vilket kan ställa till det. De få gånger Rayo tvingas ge bort bollinnehavet och försvara sig stora delar av matcher så är man inte särskilt bra.

Vi har även lite defensiva bekymmer hos gästerna där mittfältare Baena och målvakt Cristian Álvarez saknas på grund av skador. Inte heller anfallare Leo Baptistao kommer till spel då han fortfarande går skadad. Vi stryker även Álex Moreno, Morcillo, Pozuelo och Quini som inte får plats i matchtruppen.


Jag tror derbyt kan sitta i benen hos gästerna ikväll och med Orellana och Krohn-Dehli tillbaka i laget så blir Celta giftiga framåt. Två hemmamål blir mitt spel och det med en medelinsats.

/e@sy