Idag beger vi oss till den spanska andraligan (segundan) och mötet mellan Celta Vigo – Numancia. Hemmalaget Celta finns med i toppen av tabellen och nosar på att ta sig upp till Primera Division igen. Numancia är inte helt uträknade men behöver en vinst här för att minska avståndet till topplagen. Känner att jag hittat vinnaren här till ett riktigt bra odds!

  • Match: Celta Vigo – Numancia
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo är det klart formstarkaste laget i segundan och har inte förlorat på 12 (!) ligaomgångar. När man dessutom har 10 vinster av dessa 12 matcher så blir man än mer imponerad av laget. Denna formtopp har tagit laget upp till en andraplats och man är nu bara två poäng ifrån ligaledarna Deportivo. Dessa två lag har gjort ett litet ryck i toppen och en trepoängare ikväll gör att man tar ett rejält grepp om en uppflyttningsplats, något som man inte låter gå till spillo! Kikar vi på lite målstatistik så ser vi att Celta Vigo har absolut bäst plusmål i hela ligan, 25 plus ligger man i den tabellen tack vare en riktigt stark offensiv.

Till kvällens match har man inga nya avbräck och man beräknas ställa upp med ett identiskt lag som i senaste 2-1 vinsten mot Valladolid.

Iago Aspas - anfallare i Celta VigoIago Aspas – anfallare i Celta Vigo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Numancia ligger i detta nu endast sex poäng ifrån en play-off plats, men det är tajt kring strecket och det är en vinst som gäller här. Men man är otroligt svaga på resande fot och har bara knipit en seger på bortagräs denna säsong, något som givetvis inte räcker om man vill ta klivet upp. Man har dessutom åkt på torsk mot både Girona och Guadalajara på bortagräs på slutet, och detta är två lag som inte ens är i närheten av Celta Vigos kapacitet.

Man har dessutom ett jobbigt avbräck inför kvällens match när mittfältaren Julio Alvarez är avstängd efter för många gula kort, detta är en spelare som normalt sett går in i en startelva. På skadelistan finns även sedan tidigare Ripa, Edu, Jaio och Nieto.

—————————————————————————

Ett hemmastarkt Celta som har chans att rycka ifrån i toppen ska inte sumpa en sån här chans. När dessutom Numancia är så usla som man är på bortagräs känner jag att hemmalaget borde fixa en vinst här.

Spelar även Celta -1 (3-vägs) till 2.95 hos unibet, 2/10 units satsas!

/e@sy