Balaidos står som värd för dagens match mellan Celta Vigo – Malaga där jag tror att vi bjuds på en underhållande tillställning. Celta har fortfarande en del att spela för men behöver en vinst för att kliva om Athletic Bilbao upp på en direktplats till gruppspelet i Europa League. Lägg till en del defensiva avbräck hos de båda lagen och ett överspel ligger nära till hands.

  • Match: Celta – Malaga
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Celta Vigo har haft en väldigt fin säsong och sedan ett par omgångar tillbaka står det klart att laget spelar i Europa League nästa säsong. Laget placerar sig på en 6:e plats i tabellen och det som finns kvar att spela om nu är den 5:e plats som Athletic Bilbao placerar sig på, en plats som innebär att man kliver rätt in i gruppspelet i Europa League utan att behöva kvala. Så givetvis tar Berizzo dagens match på största allvar och med inget att förlora är det bara att ånga på framåt, vilket det oftast blir. Riktigt öppen match i senaste omgången mot just Athletic men ett tidigt rött kort från de ljusblå och mittback Cabral förstörde den matchen i slutändan. Cabral är således avstängd i dagens match och det är ett mycket hårt avbräck för defensiven. Framåt tycker jag att det sett väldigt bra ut den senaste tiden och frågan är om man inte hade knäppt baskerna på näsan med fullt manskap på planen. Alltid ett snäpp vassare på hemmaplan och jag tror som sagt att det blir väldigt offensivt idag när man inte har något att förlora.
Förutom Cabral så stryker vi även anfallaren Beauvue samt backen Fontas, vilket inte är några större avbräck.

celta_200x200malaga_200x200

Malaga har precis som Celta Vigo haft en riktigt bra säsong även fast det inte räckte hela vägen fram till en europaplats. Laget har sju poäng upp till Sevilla på sista europaplatsen och har därför ingenting att direkt spela för med två omgångar kvar, förutom en bra tabellplacering då. 3-1 vinst hemma mot ett motiverat Levante senast och jag förväntar mig en liknande matchbild här med väldigt öppen fotboll. Chanserna haglade åt båda håll i den matchen och det kunde utan tvekan varit ett par mål till där. Idag har vi även defensiva bekymmer hos gästerna som saknar avstängda mittbacken Albentosa samt högerback Rosales. När dessutom försvarsgeneralen Weligton går småskadad och är tveksam till spel så ser det otroligt tunt ut bakåt. Det kommer bli en hel del ompusslande i försvarslinjen och det är givetvis någonting som gynnar överspelet när dem nu ställs mot en sylvass offensiv.
Förutom Albentosa och Rosales stryker vi även backen Juan Carlos samt anfallaren Roque Santa Cruz. Inga större avbräck framåt med andra ord där man kan mönstra ett riktigt starkt lag med kontringsskickliga spelare.


Celta Vigo måste framåt för att vinna matchen och mot ett rätt omotiverat Malaga så har man självfallet goda möjligheter till att göra detta. Men i och med att Cabral saknas samt att Malaga har en del vassa spelare framåt så känner jag att överspelet är det bästa spelet trots allt. Vi skickar in en medelinsats.

/e@sy