Idag drar äntligen la liga igång och först ut är Celta Vigo mot Malaga, en nykomling mot ett lag i total kris. Nykomlingar brukar sprattla till i början på säsongen och jag är inte främmande för att just detta sker här. Läs mer!

  • Match: Celta Vigo – Malaga
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 2,35 @ nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Celta Vigo var det lag tillsammans med Deportivo som tog en direktplats till la liga från segundan förra säsongen. Man var ett riktigt bra hemmalag förra säsongen med statsen 15-2-4 och man visade upp ett försvarsspel som såg riktigt bra ut. Endast 16 mål släppte man in på de 21 hemmamatcherna och det är riktigt imponerande. Nu kommer man givetvis inte komma upp i några sånna siffror den här säsongen, men det är viktigt att man trivs på hemmagräset och känner ett bra självförtroende där.

Kikar vi på spelare in/ut så ser det ut så här:

In:
Javi Varas, Sevilla 
Dani Abalo, Gimnástic Tarragona 
Samuel Llorca, Hércules
Gustavo Daniel Cabral, Arsenal de Sarandí
Augusto Fernández, Vélez Sarsfield

Ut:
Fabián Orellana, Granada 
Oier, Osasuna 
Yoel Rodríguez, Lugo 
David Catalá, AEK Larnaca

Inga stora förändringar i truppen alltså, vilket inte alls är någon nackdel så här i början på säsongen. Många lag som värvat friskt kommer få det svårt i början på säsongen då man inte spelat ihop sig på allvar ännu. Enda nämnbara värvningen är väl att man lånat in målvakten Javi Varas ifrån Sevilla, en hyfsad målis som inte alls kommer göra bort sig i la liga. Annars är det ganska okända namn för mig som lämnar och kommer in. Men som sagt, stommen i laget finns kvar och dessa vet var man har varandra. Träningsmatcherna har sett riktigt bra ut resultatmässigt och man har slagit lag som Atletico Madrid och Wigan, enda plumpen kom mot Porto.

Malaga får svårt utan Cazorla.

Malaga har som ni alla vet stora problem inom klubben, då snackar vi ekonomiska problem. Man har skulder lite ”all over the place” och inte längre någon givmild shejk som är villig att skjuta in mer stålar. Enda lösningen blev alltså att sälja iväg spelare, och det har man verkligen gjort.

Spelare in/ut:

In: -

Ut:
Ruud van Nistelrooy (lagt av)
Hélder Rosario, Ponferradina
Javi López
Edinho, Académica Coimbra
Iván Gonzalez, Real Madrid Castilla
Sandro Silva, Cruzeiro
Rubén Martínez, Rayo Vallecano
Xavi Torres, Levante
Antonio Apoño, Real Zaragoza
Santi Cazorla, Arsenal
Salomón Rondón, Rubin Kazan
Joris Mathijsen, Feyenoord

Ingen trevlig lista att läsa om man supportar Malaga, men det är den bistra verkligheten. Givetvis kommer ju Santi Cazorla saknas något oerhört, han var Malagas klart bästa spelare förra säsongen och stod för 9 mål och 5 assist från sin mittfältsposition. Saknas kommer även Salomón Rondón göra som sticker iväg till Ryssland och Rubin Kazan. Han är ingen elegant spelare men jobbade alltid hårt och stod för 11 mål förra säsongen. Lägg därtill van Nistelrooy som slutar så stod dessa spelare för drygt 25 av 50 mål för Malaga förra säsongen. Så frågan är givetvis vem som ska göra målen nu?

Till dagens match verkar det bli så att man ställer upp med Seba Fernández som spjutspets då han kört detta på träningar på slutet. Men Seba Fernández är ingen forward egentligen och jag ställer mig tveksam till hur Malaga ska få in bollarna. Visst har man snabba kanter med Joaquín och Eliseu, men att slå inlägg på 170cm långa Fernández? Nej, ingen bra idé.


Jag tror Celta Vigo kommer att komma ut med bra fart under fötterna här med stark support från hemmapubliken, försäsongen har varit stark och så borde även självförtroendet vara. I normala fall hade man nog haft en del respekt för sitt motstånd här, men under de förhållanden som råder så tror jag att Celta Vigo går stenhårt för segern.

Håller dock ner insatsen till strax under medel då det trots allt är en premiäromgång.

/e@sy