Match på Balaídos då Celta Vigo och Malaga gör upp om tre poäng på fredagskvällen. Hemmalaget får tillbaka sin stora stjärna från skadebekymmer och jag tycker man ska ses med goda chanser här.

  • Match: Celta Vigo – Malaga
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig på en 11:e plats i tabellen. Men avståndet ner till nedflyttningsstrecket är endast sju poäng, så det finns absolut ingen anledning till att slappna av och vara nöjda över säsongen. Man hoppade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången då man besegrade Levante på bortagräs med 1-0, detta efter att Nolito lagt in bollen i tom bur. Man var det klart bättre laget i den matchen och skapade helt klart flest och bäst chanser. Men det ska ändå sägas att man hade lite tur då David Barral drog en straffspark i ribban, vilket kunde inneburit delad pott. Men vi får hoppas att Celta Vigo har lite medvind nu och till dagens match får man dessutom tillbaka sin stora stjärna, Rafinha. Barcelonalånet har utan tvekan varit lagets bästa spelare den här säsongen och det är givetvis ett stort plus att han är redo för spel igen. Hemma på Balaídos har man inte varit så lyckosamma den här säsongen, men nu på slutet har man spottat upp sig och tagit en hel del poäng på hemmagräset.

Vi stryker försvare Cabral och Aurtenetxe i den här matchen då man är avstängda. Men jag tycker det finns bra ersättare hos hemmalaget och ser det inte som blytunga avbräck.

celtavigocharlesrafinha

Malaga kämpar på i botten av tabellen och har endast tre poäng till godo på Valladolid under strecket. Man stod för en riktigt bra insats mot Real Madrid (0-1) i förra omgången och pressade faktiskt serieledarna ändå in på målsnöret. Men man var lite för tunna i offensiven och marängerna kunde resa hem till huvudstaden med tre poäng. Det är utan tvekan offensiven som är det svaga kortet hos Malaga och även fast jag tycker man spetsat till det med en intressant Nordin Amrabat så är det för få spelare som hotar på allvar. Till dagens match har man dessutom lite problem defensivt då både Jesus Gamez och Antunes är avstängda och inte kommer till spel. Två spelare som är givna i startelvan och jag tror framförallt att Antunes frånvaro kan märkas av på vänsterkanten. Nu ska det sägas att Weligton samt Eliseu är tillbaka från skador och förväntas täcka upp i försvaret. Men vilken form befinner sig dessa herrar i efter en längre tids frånvaro? Man har även haft en del skavanker på nyckelspelare under veckan där både Willy, Darder och Amrabat tränat försiktigt.

Förutom avstängningarna får man även klara sig utan den defensiva mittfältaren Tissone som går skadad.


Celta Vigo har vind i seglet efter förra omgångens bortaseger och man kommer bli ännu bättre när man nu får tillbaka Rafinha. Malaga slet väldigt hårt mot Real Madrid utan att få ett skit tillbaka och med defensiva bekymmer i truppen så tror jag att man får det svårt här. Min insats går helt klart på en hemmaseger!

/e@sy