En match denna fredag ifrån den spanska ligan, en match som utspelar sig på Balaídos mellan Celta Vigo och Levante. Gästerna gjorde ändringar på tränarposten för dryga veckan sedan och hoppas givetvis få en omedelbar effekt på detta. Men jag tror man får det tufft mot ett väldigt skickligt Celta Vigo här.

  • Match: Celta Vigo – Levante
  • Spel: Celta Vigo -1, -1,5 (asian)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo fortsätter imponera i ligaspelet och har bara åkt på en förlust så här långt, en förlust som kom på hemmagräs mot mycket starka Villarreal (1-3). Resterande sju matcher har man plockat poäng i och det blev en pinne i senaste ligamatchen borta mot Athletic Bilbao, vilket är en av de svåraste bortamatcherna i ligan. Athletic öppnade i ett ursinnigt tempo och jag trodde faktiskt att Celta Vigo skulle bli överkörda ett tag. Men man spelade sig in i matchen och 1-1 var ett rättvist resultat kan jag tycka. Jag har skrivit en hel del om anfallsspelet hos Celta Vigo den här säsongen där trion Nolito, Larrivey och Orellana varit riktigt bra. Den trion spricker dock till denna match då Orellana är avstängd efter för många gula kort. Men jag tycker att Celta Vigo har bra ersättare i truppen där både Pablo Hernandez och talangen Santi Mina kan gå in och ersätta. Försvarsspelet har dock varit lite svajigt hos Celta Vigo där man släppt in 11 mål så här långt. Men dagens motstånd har inga giftiga anfallare i truppen och jag tycker man ska ha bra chans till att hålla nollan här.
Förutom Orellana så stryker vi även skadade trion Fontás, Augusto Fernández och Oubiña.

celta_200x200levante_200x200

Levante har haft en riktigt knackig start på säsongen där man placerar sig som nästjumbo i dagsläget med fem inspelade poäng. Det gjorde så att klubbledningen fick nog och sparkade tränare Mendilibar. In kommer istället Lucas Alcaraz som förra säsongen tränade Granada. Alcaraz har på de sju senaste åren varit coach för sex olika klubbar, vilket inte brukar vara något bra betyg. Kanske kan han få ordning på detta Levante även fast jag tvivlar på det, men jag tror inte det sker här. Levante har varit lite ”all over the place” i matcherna hittills och det starka försvarsspel som man hade förra säsongen har vi inte sett en skymt av. Dessutom så underlättar det inte när man har tunga skador på försvarsspelare, även fast det ljusnat lite på den fronten. Kikar vi framåt i planen så är Levante det lag i ligan som gjort minst mål så här långt, endast fyra stycken. Nu ska det nämnas att Levante plockat samtliga av sina poäng på resande fot, men det är statistik som jag tar lite lätt på. Man har varit det klart sämre laget i samtliga bortamatcher och jag ser det endast som tillfälligheter, vilket kommer jämna ut sig i slutändan.
Hos gästerna stryker vi idag försvarsspelarna Vyntra, Toño, Ivan Lopez och Navarro. Inte heller Martins (anfall) kommer till spel.


Celta Vigo har ett mycket fint passningsspel hemma på Balaídos och jag tror att det kommer fälla avgörande här. Levante är inte lika taktiskt slipade som förra säsongen och det är något som hemmalaget kan utnyttja.

Vi måste även testa ett målskyttespel i matchen på en formstark herre:

Nolito gör mål – 2,20 @ bet365 – 1,5/10 units

Nolito har dunkat dit fem bollar den här säsongen och har gjort mål i 4 av de 5 senaste ligamatcherna. Tar straffar och nu även frisparkarna när Orellana är ute ur spel.

/e@sy