Vi beger oss till Estadio de Balaídos ikväll där ett formsvagt Celta Vigo gästas av Levante. Hemmalaget kommer in här med tre raka förluster på kontot och måste nu vända den negativa trenden. Fixar man detta månne?

  • Match: Celta Vigo – Levante
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo har haft det jobbigt på slutet och man ligger nu som nästjumbo med endast Almeria efter sig. Men samtidigt är det väldigt jämnt i tabellen så här i början på säsongen och man plockar fem placeringar vid en vinst ikväll. Men formen är som sagt svag och man kommer in här med fyra förluster på sina fem senaste matcher. Ingen vacker rad men kikar vi upp motståndet så är det knappast några lätta matcher man haft mot Athletic (2-3), Getafe (0-2) och Atlético (1-2) på bortagräs. Plumpen hemma mot Elche (0-1) var inte snygg men jag tycker man spelade bra i den matchen och blev blåsta på en kvittering som felaktigt vinkades av för offside. Nu är man otroligt revanschsugna ikväll och det är ett väldigt passande motstånd för att vända den negativa trenden.

Hemmalaget har målvakt Yoel och Toni tillbaka från skador ikväll. Enda spelaren som inte kommer till start är Augusto Fernández.

celtavigorafinha

Levante ligger i mitten av tabellen och det är för mig helt otroligt att man gör detta med tanke på hur man spelat. Förvisso gjorde man en riktigt bra match mot Real Madrid (2-3 förlust) senast, men innan den matchen har man åkt runt på stöldturné och plockat poäng som man absolut inte förtjänat. Mot Valladolid (1-1) näst senast förtjänade man poäng ska sägas, men där fick man även äran att spela med en man mer i 45 minuter. Jag tycker man har ett ganska mediokert lag och framförallt försvarslinjen ser väldigt svag ut med spelare som sett sina bästa dagar. Att man tagit sju poäng på sina fyra bortamatcher kommer jag bara vifta bort och jag tror man kommer få det tufft ikväll.

Bortalaget får klara sig utan Pallardó ikväll, i övrigt har man inga avbräck.


Celta Vigo törstar verkligen efter en vinst och måste börjar plocka poäng nu för att avancera i tabellen. Levante har inte alls imponerat på mig den här säsongen och därför spelar jag en medelinsats på den raka ettan.

/e@sy