Returmöten i den spanska cupen idag där Las Palmas tagit sig till Balaidos för att återigen ställas mot Celta Vigo. Hemmalaget har ett 2-1 underläge att vända på från första mötet och jag anser att man ska ha goda chanser till att fixa detta.

  • Match: Celta Vigo – Las Palmas
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,73 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo går otroligt tungt i ligaspelet just nu då laget har fyra raka förluster på kontot. Anmärkningsvärt är att de ljusblåa inte gjort ett enda mål framåt på dessa matcher, varför det kan tyckas konstigt att jag tror på två hemmamål här idag. Jag har sett samtliga förlustmatcher på slutet och enligt mig är det bara en tidsfråga innan man får målskyttet att lossna, för man har haft bra mycket otur. Chanser skapas på löpande band, men är det inte stolpe/ribba i vägen så får man tveksamma offsideblåsningar emot sig när bollen hittar nät. Tränare Berizzo säger att prio ett är cupen och jag förväntar mig därför ett respektabelt lag ute på planen från start. Både Nolito samt Larrivey fick sparsamt med speltid mot Malaga (0-1) senast, så det är ingen vildare gissning att dessa startar dagens match. Berizzo säger att laget behöver en vinst för att få in lite självförtroende i gruppen, och en cupmatch mot ett segundalag är ett perfekt tillfälle för detta.
Inga större skadebekymmer hos hemmalaget som kommer med en stark trupp till dagens match.

celta_200x200las palmas_180x180

Las Palmas toppar segundan och har imponerat stort med raden 10-6-1. Det är framförallt på hemmaplan som ölaget har visat fin form där man är obesegrade och har en målskillnad på fina 15-3. Även på resande fot har laget var riktigt bra den här säsongen, men man har visat upp ett sämre försvarsspel på bortaplan. Av de 15 mål man släppt in så här långt så har 12 av dessa kommit till på bortagräs, varav fyra stycken på de två senaste matcherna mot Sabadell (2-2) och Recreativo (4-2). All respekt för dessa två lag, men man är inte ens i närheten av den offensiv som Celta Vigo har att erbjuda. Las Palmas kommer få inrikta sig på försvarsspelet idag och om Celta gör 1-0 så måste man helt plötsligt börja trycka på framåt om man vill gå vidare, vilket lär straffa sig. Laget spelar trots allt i andraligan och får vi se en bra hemmaelva här så kommer klasskillnaden att visa sig tror jag.
Inte heller några större skadebekymmer hos gästerna.


Celta gjorde inget bra match på Gran Canaria och man ska vara glada över att det bara blev en 2-1 förlust där. Men startelvan i den matchen var inget vidare och dessutom är Las Palmas betydligt mänskligare på bortagräs. Medelinsats till att börja med, men får vi se en stark hemmaelva i kväll så kommer jag förmodligen trycka in ett par units till.

/e@sy