Vi tar oss till Balaidos denna söndag där Celta Vigo gästas av nykomlingen Las Palmas. Hemmalaget har två raka segrar på kontot och ska ses med mycket bra chans mot ett Las Palmas som haft otroligt stora problem med målskyttet på slutet.

  • Match: Celta Vigo – Las Palmas
  • Spel: Celta Vigo -1 (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Celta Vigo har fått en kanonstart på säsongen med två raka segrar och totalt 5-1 i målskillnad. Först besegrades Levante på bortagräs med 2-1 och sedan vann man hemmapremiären mot Rayo med klara 3-0. Men det ska nämnas att Celta spelade med en man mer redan efter minut 5 mot Levante och i minut 9 mot Rayo. Så en del tur på vägen med andra ord, men jobbet ska göras och det har de ljusblå lyckats med. Vi måste nämna offensiven hos Celta, som i mina ögon är riktigt vass. Trion Nolito, Orellana och Iago Aspas har producerat direkt med både mål och framspelningar. Sedan har man Guidetti att slänga in i slutet av matcherna som alltid gör sitt jobb. Passningsspelet är det som utmärker Celta och hemma på Balaidos är man mycket trygga med både boll och underlag. Defensiven har kanske inte sett som bäst ut i de två inledande matcherna, men det blir lite knepigt när man spelar 11 mot 10 och trycker på framåt lite extra. Las Palmas har inga giftigare anfallare att håll koll på idag.

Hos hemmalaget stryker vi endast skadade målvakten Ruben Blanco, vilket inte är något avbräck.

celta_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas är nykomlingar i La Liga och tog sig hit tack vare ett playoff förra säsongen. Laget har inte värvat in särskilt många spelare inför säsongen, utan hoppas på att de som finns i klubben ska ta ytterligare steg och hålla i högstaligan. Det är möjligt att det defensiva håller efter 0-1 mot Atletico och 0-0 mot Levante, men offensivt ser det inte bra ut. Anfallarna Araujo och Viera hade lyckosamma fjolårssäsonger i Segundan, men jag tror inte dessa håller i La Liga, vilket man även visat inledningsvis. Jag tror laget kommer plocka merparten av sina poäng på hemmaplan och man stod även för en fin insats mot Levante senast. Men bortaplan brukar inte vara Las Palmas melodi och jag tror man får det riktigt jobbigt mot hemmalagets fina passningsspel.

Hos gästerna stryker vi backen Lopez och mittfältare Castellano samt Aleman. Endast Castellano som spelat någon match hittills av dessa tre.


Celta Vigo imponerade på försäsongen och även fast man haft lite flyt med röda kort på slutet så har spelet sett riktigt bra ut. Framförallt är det anfallstrion som sett vass ut och gör dem sitt jobb idag ska Celta Vigo plocka hem detta med ett par bollar. Insats strax över medel åker in!

/e@sy