Sen match på Balaidos i afton där Celta Vigo gästas av ett formsvagt Granada. Hemmalaget plockade ner självaste Barcelona på Camp Nou i förra omgången och ska ses med toppchans här. Men jag skippar 1×2 här och går istället på ett överspel i matchen.

  • Match: Celta – Granada
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,88 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo hade en imponerande försäsong och har visat i upptakten av säsongen att man definitivt inte är någon bluff. Man parkerar på en sjätteplats i tabellen och har helt klart häng på lagen ovanför. Senaste omgången spelade man match på Camp Nou och man överraska rejält när man knep en 1-0 seger mot Barcelona. Nu kan jag tycka att man hade en del flax där Barcelona hade ett par ramträffar och ytterligare ett par riktigt heta lägen, men samtidigt så skapade Celta Vigo en del farligheter också. Offensiven är en fröjd att skåda hos det här laget och framförallt på hemmaplan tycker jag att man alltid skapar en massa lägen. Med Larrivey, Orellana och nyblivna landslagsspelaren Nolito så har man en offensiv tillräcklig för att lösa den här linan på egen hand. Men jag tror att Granada kan bidra med mål till överspelet, trots att man inte direkt öst in mål den här säsongen. Celta Vigo har inte visat upp något större försvarsspel på slutet och trots att man alltså höll nollan mot Barcelona så var det mer tur än skicklighet. Att man sedan höll nollan mot Levante (3-0) i matchen innan ser jag inte som någon större bedrift. Man har fortfarande Planas skadad och dessutom så sätter vi ett frågetecken för viktiga Fontas i backlinjen. Vi stryker även långtidsskadade Oubiña.

celta_200x200granada_200x200

Granada hade en bra start på säsongen där man plockade en del poäng, men nu mot slutet har det kommit rejält med grus i maskineriet. Fyra förluster på de fem senaste matcherna är inte ok med tanke på den trupp man har, trots att man stött på både Barcelona (0-6) och Real Madrid (0-4). Som vanligt, får man säga, är det målskyttet som inte alls fungerar, trots att man skapar en hel del lägen match efter match. Sex mål framåt på 10 matcher är sämst i ligan så här långt tillsammans med Levante. Men jag tycker som sagt att man har ett dugligt anfall och man tar sig till lägen. Idag lutar det mot nyförvärven Success och Cordoba på topp, vilket innebär att hemmalaget får se upp när man tappar boll. Bägge dessa herrar är otroligt snabba och hittar man bara lite skärpa i avsluten så kan gästerna överraska idag. Hos Granada får man tillbaka Manuel Iturra och Fran Rico i laget efter skada och avstängning. Inga övriga bekymmer i laget vilket innebär att Piti, Sulayman och Machís lämnas utanför matchtruppen. Värt att notera är att svensken Daniel Larsson är skadefri nu och finns tillgänglig för spel.


Det brukar bli bra fart i matcherna från Balaidos där Celta Vigo plockat tre segrar av fem möjliga så här långt. Men laget har släppt in lite mål på hemmaplan ändå och samtliga fem hemmamatcher har faktiskt klivit över linan 2,5 mål. Vi testar en insats strax under medel på att så sker även idag.

/e@sy