Vi tar oss till Estadio de Balaídos idag där Celta Vigo och Granada gör upp om tre poäng. Celta vanligtvis väldigt hemmastarka men man fick stryk här senast mot Valencia och formen är inte alls bra. Granada däremot har fått in lite nytt blod i laget och har gått bra på slutet. Skrällvarning?

  • Match: Celta Vigo – Granada
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Celta Vigo ligger väldigt risigt till efter en lång rad matcher utan seger på slutet, vi hittar laget på en 18:e plats med fem poäng upp till Osasuna på rätt sida strecket. Vi får gå tillbaka till 6:e januari för att hitta den senaste segern då man slog Valladolid på hemmagräs med 3-1, och just hemmaspelet är det enda som funkat den här säsongen för laget. Här brukar man störa de flesta lagen i ligan och man gör dessutom nästan alltid mål, i 10 av 13 hemmamatcher har man gjort mål den här säsongen, och visst finns det offensiv kvalité i laget med Iago Aspas (bilden) som spjutspets. Nu gick man förvisso mållösa i senaste hemmamatchen mot Valencia men man skapar chanser och det kommer man fortsätta göra på hemmagräset.

Túñez, Samuel och Hugo Mallo saknas för hemmalaget, inget som påverkar offensiven.

Granada har fått en nytändning sedan januarifönstret stängdes då man gjorde en del väldigt fina värvningar till laget. In kom Nolito, Bounanotte och Aranda, något som verkligen satt fart på laget. Tre matcher har man spelat i februari och det har inneburit två vinster och en förlust med en målskillnad på 5-2. Kanske inga fantastiska siffror men man har spelat mot både Real Madrid och Barcelona på dessa tre matcher, så det är riktigt bra gjort. Man vann med 1-0 över Real Madrid och pressade Barcelona in på målsnöret där man fick ge sig med en 1-2 förlust. Idag är det lättare motstånd och då tycker jag man ska ha riktigt bra chanser till att näta och till och med vinna matchen.

Yebda, Diakhaté, Fran Rico och Dani Benítez missar matchen på grund av skador.


Celta går sällan mållösa från hemmagräset och jag tror inte man gör det idag heller, man måste ha segrar nu och kommer gå hårt framåt här. Samtidigt kommer man då blotta sig bakåt och det tror jag Granada kan utnyttja fint.

Testar även den raka tvåan med 1,5/10 units – 4,50 @ bet365 är för högt i denna öppna match.

/e@sy