Sex raka rekar har hittat hem och vi går nu för sjunde raka i kvällens La Liga-match mellan Celta Vigo – Granada. Hemmalaget har fortfarande chans att nå den fjärde och sista CL-platsen samtidigt som Granada behöver en trepoängare i kampen om nytt kontrakt. Celta kan ställa en stark offensiv på planen och mot ett Granada, utan ett par nyckelspelare i de bakre leden, så tror jag på ett gäng hemmamål.

  • Match: Celta – Granada
  • Spel #1: Celta över 1,5 mål
  • Odds: 1,65 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30
  • Spel #2: Celta över 2,5 mål
  • Odds: 3,05 @ unibet
  • Insats: 2/10 units

Celta Vigo har stått för en riktigt bra säsong hittills och finns just nu på en 6:e plats i tabellen med 54 inspelade poäng. En match mindre spelad än samtliga lag i ligan, förutom Granada då, ger Celta Vigo ett ganska intressant läge inför avslutningen. Det är i detta nu sju poäng upp till Villarreal på fjärdeplatsen och man har alltså chansen att krympa detta till fyra poäng vid vinst idag. Dessutom är det en direktplats till Europa League på spel så Celta Vigo lär inte spara på något krut idag. Formen är riktigt bra då laget kommer in till match med poäng i sex raka matcher, uppdelat på tre vinster och tre kryss. Nu var det ingen större insats senast mot Espanyol (1-1), men kryssen mot både Deportivo (1-1) och Betis (1-1) borde varit två vinster sett till chanserna som Celta skapade. Man har en supervass offensiv med Aspas, Nolito, Orellana och även Guidetti som inte alls har några problem med att vaska fram chanser. Det lilla problemet har varit avsluten där skärpan inte varit den bästa. Men jag tror bara det är en tidsfråga innan det blir islossning, så varför inte redan ikväll mot ett defensivt svagt Granada?
Hos hemmalaget stryker vi idag anfallaren Beauvue, backen Fontas samt målvakt Diaz. Dessa herrar är inga som helst avbräck!

celta_200x200granada_200x200

Granada har haft det kämpigt den här säsongen och placerar sig just nu på en 17:e i tabellen med 33 inspelade poäng. Nu tog laget en blytung storseger i senaste omgången mot Levante (5-1) och det innebär att man har en poäng till godo på jagande Sporting Gijon under strecket. Så det finns inte direkt utrymme till att besöka Balaidos och vara nöjda med en poäng, utan det är seger som gäller här. Det lär även ha givit lite självförtroende med fem mål framåt mot Levante senast och jag tycker att Granada har en offensiv som kan skaka de flesta lagen i ligan. Men defensivt tycker jag att man tillhör bland de sämsta i La Liga, tillsammans med Rayo, och det kan säkerligen rinna på om man får ett par mål i baken här. Mittback Ricardo Costa är avstängd till dagens match och sedan han kom till klubben så tycker jag faktiskt att det sett något bättre ut, då han har en hel del rutin. Eftersom Granada också är ute efter en seger så måste man chansa lite idag och det känns inte alls som ett bra alternativ mot ett passningsskickligt Celta Vigo som vänder spelet blixtsnabbt.
Förutom Costa så har vi ytterligare defensiva avbräck då varken backarna Foulquier och Mainz eller defensiva mittfältarna Perez och Marquez kommer till spel. Dessutom stryker vi anfallaren Success.


Celta Vigo har som sagt fortfarande chansen att nå en CL-plats och med inget att förlora kan vi nog förvänta oss ett mycket offensivt hemmalag idag. Får man bara lite utdelning på alla lägen som skapas så ska vi kunna få minst två hemmamål i dagens match. En större insats åker in på detta! Vi testar även en mindre insats på Celta Vigo över 2,5 då jag tror det finns en risk att det kan rinna iväg.

/e@sy