Omgång i spanska andraligan (Segundan) där Celta Vigo tar emot Gimnastic från Tarragona. Hemmalaget har bra häng på topplagen om en plats i Primera Division nästa år. För bortalaget Gimnastic är det för tillfället en kamp för att ens hålla sig kvar, då man ligger sist i ligan. Det här känns som ett bra spel!

  • Match: Celta Vigo – Gimnastic
  • Spel: Celta -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.96 (ladbrokes)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21.00

Celta Vigo har otroligt många säsonger i La Liga bakom sig. På 90-talet och en bit in på 2000 var man ett stabilt mittenlag och var faktiskt uppe och nosa bland dom stora ett par gånger. Men 2007 åkte man ur högstaligan och har sen dess huserat i segundan. Men för tillfället har man ett riktigt bra utgångsläge för att ta sig upp då man ligger på en femteplats, endast fyra poäng bakom ettan Elche. Men för att drömmen ska bli verklighet så gäller det att man vinner den här typen av matcher, det är så hårt i toppen att man inte har råd att tappa mark.

Till dagens match har man en avstängning på mittfältaren Natxo. Men det är inget större avbräck då både Lucas och Lopez är tillbaka i truppen efter skada. Dessa herrar är riktigt viktiga för laget och går in direkt i startelvan efter en kortare tids skadefrånvaro.

Gimnastic har det riktigt tungt i ligan och har inte vunnit en match sedan 12:e november. Det är främst målskyttet som klickat rejält och man har bara gjort tre mål på de sex senaste matcherna, något som givetvis inte håller i längden. Man ligger för tillfället sist i serien på blott 13 inspelade poäng.

Till dagens match får man klara sig utan Tuni och lånet från Sociedad, Viguera.

————————————————————-

Det här är en match som Celta Vigo måste vinna om man ska haka på i toppen, och jag tror inte heller man får några problem att avfärda ett Gimnastic som saknar form totalt. Jag tror Celta vinner med ett par bollar!

/e@sy