Den spanska toppfotbollen drar äntligen igång i helgen, där Malaga och Athletic Bilbao är först ut under lördagen. Men jag riktar blickarna mot söndagen där jag tycker mig hittat ett mycket bra spel. Celta Vigo har imponerat väldiga under försäsongen och borde näta gånger två på Getafe.

  • Match: Celta Vigo – Getafe
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 7/1o units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo har som sagt sett lysande ut på försäsongen, där man fått igång sitt passningsspel och verkligen sköljt över sina motståndare. Åtta träningsmatcher har man spelat inför den här premiären, där man har skrapat ihop raden 4-3-1. Förlusten kom i den första träningsmatchen för säsongen, där man ställde upp med en väldigt b-betonad elva och trupp. Efter detta har man alltså gått obesegrade och pumpat in hela 21 mål på sju matcher. Förvisso körde man över ett mycket dåligt Rapido de Bouzas med hela 7-1, men man har även bollat med tyngre motståndare än så. Anfallsspelet ser riktigt vasst ut och framför allt så är man otroligt samspelta uppåt i planen. Nolito, Larrivey, Orellana och dansken Krohn-Dehli förväntar jag mig framåt i premiären, en anfallslinje som kommer vaska fram chanser. Som om inte detta vore nog så har man även ett par till killar att slänga in om det skulle grusa, bland annat brassen Charles. Nolito har gjort sju mål på träningsmatcherna och frågan är om Celta Vigo ens får behålla honom säsongen ut, för hans försäsong har dragit till sig blickar. Men jag förutsätter att han kommer spela premiären då jag inte sett eller hört något vara på gång inom kort. Genrepet inför matchen mot Getafe spelade man hemma på Balaídos förra helgen mot italienska Cagliari. Det var en match som Celta Vigo dominerade fullständigt och vann med 4-0, siffror som faktiskt kunde varit det dubbla sett till chanserna.
Kikar vi på skador i truppen så har man Oubina och Hernandez på skadelistan sedan en tid tillbaka. Även Alex Lopez är ett frågetecken då han åkt på en sträckning i vaden. Men det är inga nyckelspelare och Celta Vigo ser därmed starka ut inför helgen.

celta_200x200Getafe_200x200

Getafe hade det tufft förra säsongen och låg länge väldigt illa till i botten av tabellen. Men man kämpade sig uppåt och slutade till sist på en 13:e plats. Inför årets säsongen så har man egentligen inte värvat någonting alls, inte heller blivit av med särskilt många spelare. Atlético Madrid köpt målvakt Moya och det är väl inte särskilt goda nyheter för Getafe. Jag tycker varken Guaita (ny från Valencia) eller Codina är några målvakter att luta sig mot när det blåser storm, så där kan laget få problem. Vidare så har man tappat defensiva mittfältare Mosquera som dragit till Elche och mittback Lisandro som var på lån från Benfica. Så det är helt klart ett Getafe som är försvagat defensivt den här säsongen. Den enda backförstärkningen man plockat in är Alex Perez, som återvänder efter ett lån till Recreativo Huelva. Kikar vi till de sju träningsmatcherna Getafe spelat så har man raden 4-2-1 på dessa. Man har helt plötsligt börjat hitta målet i dessa matcher, något som man hade stora bekymmer med förra säsongen. Men försvarsmässigt har man väl inte direkt imponerat på försäsongen, för det är en del insläppta mål så fort man stött på bättre motstånd. Endast mot Segoviana (spanska tredjeligan) och ett b-betonat Gijon (segundan) har man lyckats hålla nollan. Nu kommer man bli väldigt hårt ansatta av ett anfall som öst in mål på försäsongen, då tror jag även man kan få en del bekymmer.


Man ska i regel ta det lugnt med insatserna när det vankas premiärer, men jag kan inte hålla mig från att kräma på lite extra här. Celta Vigo har sett så förbaskat bra ut fram tills denna premiär och med en stekhet Nolito i anfallet så tror jag att man löser två strutar mot Getafe. Klubben har dessutom sänkt biljettpriset till den här matchen, så räkna med ett stort stöd för hemmalaget!

/e@sy