Lördagsmatch i la liga när Getafe gästar Celta Vigo på Balaídos. Hemmalaget har spelat upp sig ordentligt på slutet samtidigt som Getafe är helt under isen för tillfället. Säker etta?

  • Match: Celta Vigo – Getafe
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Celta Vigo hade en tveksam inledning på säsongen och var länge nere kring nedflyttningsstrecket och harvade. Inte särskilt konstigt då man fick en ny tränare inför säsongen som ändrade spelsättet fullkomligt. Tränare Luis Enrique har ett förflutet i Barcelona och det märks att han tagit med sig en del av det spelet in i Celta Vigo. Man spelar nästan uteslutande efter backen och är bekväma med att ha större bollinnehav än sina motståndare, något som var helt otänkbart förra säsongen. Spelet verkar ha satt sig nu och Celta är ett av de formstarkaste lagen i ligan för tillfället med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Det är absolut inga bluffpoäng som tagits då man bland annat kryssat mot Athletic (0-0) och slagit Villarreal (2-0) på bortagräs. Någon man ska hålla koll på hos det ljusblåa laget är definitivt Rafinha, som är på lån från Barcelona. Han har varit fullkomligt dominant i Celta Vigo den här säsongen och jag tror han kommer bli minst lika bra som storebror Thiago i Bayern.

Inga bekymmer hos hemmalaget som får tillbaka sin toppskytt Charles (8 mål) från skada.

celtavigocharlesrafinha

Getafe hade en godkänd start på säsongen men befinner sig just nu i ett fritt fall. Man är nere på en 15:e plats för tillfället och både spelet samt resultaten ser väldigt illa ut. Man stod för en fin upphämtning mot Sociedad (2-2) för fem omgångar sedan, men efter detta så har man fyra bedrövligt dåliga matcher i protokollet, matcher där man dessutom gjort noll (!) mål framåt. Det är väldigt anmärkningsvärt att man inte lyckats göra några mål då man ställts mot bland annat Almeria (0-1), Valladolid (0-0) och Osasuna (0-2). Lag som ligger på nedre halvan av tabellen och som inte har världens bästa försvar. Jag tycker det finns för många bekväma spelare i Getafe och man uppträder inte som ett lag när det börjar gå emot. Pedro Leon spelar mycket för sig själv och Diego Castro är långt ifrån den kapacitet som han hade förra säsongen. Det är en stor nackdel mot ett hungrigt Celta Vigo på bortagräs och jag tror därför att Getafe kommer få det riktigt svårt här.

Inte heller några större bekymmer hos bortalaget som kan ställa starkast möjliga elva på planen.


Med det spel som Celta Vigo visat upp på slutet ska man vara självklara favoriter i den här matchen, jag hade nog faktiskt förväntat mig ett mycket lägre odds än vad som ges. Getafe har en urusel form för tillfället och det finns inga tecken på trendbrott här. Ettan spelas med en insats strax över medel!

/e@sy