Fredagsmatch i La Liga och den utspelar sig på Balaidos där Celta Vigo tar emot Getafe. Hemmalaget har öppnat säsongen riktigt bra och ska ses med bra chans mot, i mitt tycke, ett svagt Getafe.

  • Match: Celta Vigo – Getafe
  • Spel: Celta Vigo -1 (asian)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Celta Vigo har öppnat säsongen riktigt stark och placerar sig just nu på en fjärdeplats, på samma poäng som Real Madrid och bara en pinne bakom Barcelona. I senaste omgången blev det ”bara” ett oavgjort resultat borta mot Eibar (1-1), men det var ett väntat resultat då matcherna duggat tätt och dessutom hade Celta urladdningen mot Barcelona (4-1) i benen. Det går inte att prata om Celta utan att nämna anfallstrion Nolito (5 mål), Aspas (4 mål) och Orellana (2 mål). Dessa tre herrar snurrar friskt med alla motståndare och kommer så även göra idag. Sedan har man ett par herrar att slänga in i slutskedet av matcherna, bland annat Guidetti som fick näta mot Barcelona. Hemma på Balaidos är passningsspelet riktigt bra och jag tror vi får se ett hemmalag som trycker tillbaka Getafe ordentligt idag. Defensivt har man gjort en ordentlig plattmatch hemma mot Las Palmas (3-3), men annars har det varit stabilt.

Hos hemmalaget stryker vi Augusto Fernandez, Fontas och målvakt Ruben Blanco. Jag är inte helt såld på Fernandez som fotbollspelare, men han var ruskigt bra mot Barcelona och är ett avbräck. I övrigt inga större bekymmer och man kan mönstra en stark elva trots allt.

celta_200x200Getafe_200x200

Getafe har blandat friskt inledningsvis och står på sex poäng efter två segrar och fyra förluster. Men kikar vi till vinsterna så har dessa kommit mot ganska behagligt motstånd på hemmaplan, i form av Malaga (1-0) och nu senast Levante (3-0). När det varit lite tuffare motstånd på bortaplan så har det blivit klara förluster, då mot Athletic Bilbao (1-3) samt i derbyt mot Atletico Madrid (0-2). Jag har sett en del matcher med Getafe och även fast laget har en del intressanta herrar framåt i planen så tycker jag defensiven är bedrövlig, särskilt mot lite bättre motstånd, som det definitivt är ikväll. Det är inte så organiserat som man skulle vilja ha det, och det kan man bli straffade för ordentligt när Celta Vigo sätter igång sitt snabba passningsspel.

Lite defensiva bekymmer hos gästerna då vi stryker mittfältare Lacen samt backen Lago.


Celta Vigo har fått ladda upp batterierna under en vecka och lär vara spelsugna inför de egna fansen idag. 10 mål på tre hemmamatcher säger sitt och jag tror de ljusblå ordnar en seger med minst två bollar idag. Insats strax under medel med pengarna tillbaka på en uddamålsseger.

/e@sy