Trofeo Memorial Quinocho är en årlig försäsongsmatch som spelas för att hedra den forna celtaspelaren Quinocho. Det blir säsongspremiär på Balaidos för Celta och jag tror vi får se minst två hemmamål från den trupp som Berrizo plockat ut. Häng på!

  • Match: Celta – Genoa
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,93 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Celta Vigo stod för en bra fjolårssäsong med väldigt fint spel, trots att laget hamnade i en ordentlig formsvacka som gjorde att tabellplaceringen inte blev den allra bästa. Till kommande säsong tycker jag att truppen ser starka ut trots att man blev av med både Larrivey och Krohn-Dehli, som båda var riktigt bra förra säsongen. Nolito och Orellana finns kvar i truppen och det tycker jag ändå är viktigare spelare för laget. Träningsmatcherna har varit lite blandade resultat men jag har sett två matcher med laget och spelet ser bra ut. Senast mot portugisiska Boavista (3-0) dominerade Celta matchen och hade 2-0 redan efter 10 min spelade. Gräsmattan var inte den bästa och dessutom så gick de ljusblå ner i tempo efter smakstarten, så det såg lite slött ut i andra halvlek. Men tränare Berrizo spetsade till laget och även idag har han tagit ut en mycket stark trupp. Nolito gjorde comeback efter skada senast och fick näta direkt. Även nyförvävet Drazic finns med i dagens trupp och förväntas få speltid. En mycket intressant spelare! Sedan har vi självfallet Guidetti med och han får troligtvis agera inhoppare åt Iago Aspas.

Celta Vigos trupp i sin helhet: Sergio, Rubén, Hugo Mallo, Jonny, Planas, Fontàs, Sergi Gómez, David Costas, Cabral, Pablo Hernández, Radoja, Madinda, Augusto, Wass, Señé, Drazic, Nolito, Orellana, Bongonda, Iago Aspas och Guidetti.

celta_200x200genoa_200x200

Genoa stod för en mycket bra fjolårssäsong i Serie A där laget till slut knep en 6:e plats. Laget har inte gjort några tyngre värvningar inför den kommande säsongen men har blivit av med ett par tunga namn. Mittfältaren Andrea Bertolacci har varit nyttig för Genoa under flera säsonger nu och tar steget vidare till Milan. Kikar vi till lagets träningsmatcher på försäsongen så hittar vi två vinster, två förluster och ett oavgjort resultat. Men det har varit mot ganska behagligt motstånd där jag håller Celta Vigo som snäppet vassare. Tre av dessa fem matcher har varit på bortagräs och i två av dessa bortamatcher har laget släppt in två mål, mot Cesena (1-2) och Virtus Entella (1-2), från den italienska andraligan. Till dagens match finns mittfältaren Laxalt tillbaka i truppen, medan anfallare Gakpé vilas.


Balaidos brukar bjuda på en fin gräsmatta och det passar Celta Vigos spelidé mycket bättre än den åker laget spelade på senast. Nolito har nu blivit varm i kläderna och sedan tycker jag att Iago Aspas sett väldigt vass ut i träningsmatcherna, tyvärr för Guidettis del. Förra säsongen kom Cagliari på besök för den här matchen och det blev en klar 4-0 seger för Celta Vigo. Jag tror hemmalaget är hungriga idag och testar därför en insats strax under medel på minst två hemmamål i matchen.

/e@sy