Till helgen är det då dags för den sista omgången av la liga där ett pressat Celta Vigo möter Espanyol hemma på Balaídos. Det enda som gäller för hemmalaget är en seger och man måste chansa framåt här, något som inte är optimalt när man har defensiva bekymmer.

  • Match: Celta Vigo – Espanyol
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo tog en livsnödvändig seger senast då man kunde besegra Valladolid på bortagräs med 2-0 efter ett nickmål av Cabral och ett straffmål av Aspas. Den segern innebär att man fortfarande har en chans att säkra ett nytt kontrakt men då måste man vinna den här matchen samtidigt som Deportivo tappar poäng hemma mot Sociedad. Det offensiva spelet var bra mot Valladolid och man skapade en hel del chanser men samtidigt släppte man till en del bakåt trots att Valladolid inte alls var särskilt intresserade av att spela fotboll. Är Espanyol lite mer sugna på att spela boll så kommer det dyka upp lägen när hemmalaget måste gå för vinst.

Stora bekymmer hos hemmalaget som saknar båda sina förstekeeper Varas samt andrekeeper Álvarez, detta innebär att 17 åriga Ruben Blanco (bilden) får starta sin första la liga match någonsin. Han gjorde det väldigt bra senast när han kom in mot Valladolid men nu har han en hel vecka på att fundera och frågan är om han verkligen pallar för trycket här? Vidare så finns Hugo Mallo, Pranjic, Vila, Álex López, Demidov, Bermejo och Park på skadelistan just nu. Möjligt att någon av dessa kan återhämta sig men dessa skadebekymmer är verkligen inte optimalt för Celta Vigo.

celtavigo

Espanyol har absolut ingenting att spela för mer än att man kan plocka ett par placeringar eller halka ner ett par positioner i tabellen. Formen är väl inte direkt lysande hos bortalaget heller och man kommer från en derbyförlust mot Barcelona med 0-2. Målformen är även den mindre bra och faktum är att man endast gjort ett mål på de fem senaste matcherna, det målet kom i 1-1 matchen hemma mot Real Madrid. Men jag tycker ändå man skapat en del framåt i sina matcher och här tror jag som sagt att man kan få en hel del fina kontringslägen när Celta Vigo måste trycka på framåt, Espanyol är även väldigt farliga på fasta situationer då man har en del bra huvudspelare i laget.

Wakaso kommer inte spela den här matchen då han fick ett rött kort senast mot Barcelona. Sergio Garcia ska ha åkt på en lättare hjärnskakning senast men det ska inte vara någon fara för spel i den här matchen.


En hemmaseger hittar vi till runt 1,50 i odds just nu och det är ju inte spelbart någonstans med tanke på alla avbräck Celta Vigo har. Att ställa en 17 åring i mål en sådan här avgörande match är verkligen inte optimalt och när man även har lite skador i backlinjen så tror jag att Espanyol kommer göra mål här. Samtidigt kan jag inte se hur Celta Vigo ska mållösa heller då det är vinna eller försvinna som gäller. Båda lagen gör mål hittar vi till 1,83 hos bet365 och det får sig en medelinsats.

/e@sy