Match på Balaidos under lördagen där John Guidetti och hans Celta Vigo tar emot Espanyol. Det brukar svänga ordentligt när Celta Vigo spelar på hemmagräset och därför tycker jag att det luktar mål i det här mötet.

  • Match: Celta – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,73 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Celta Vigo hade en smakstart på säsongen men har inte lyckats lika bra på slutet med endast en seger på de fyra senaste matcherna. Laget placerar sig dock på en mycket fin fjärdeplats och har bara fem poäng upp till Real Madrid. Kikar vi till spelet på hemma- kontra bortaplan så har Celta lyckats bäst på resande fot, med raden 4-2-1 och en målskillnad på 11-9. På bortagräs är Celta lite mer sansade i spelet, vilket man inte är hemma på Balaidos. Inför de egna fansen är det offensivt utan dess like och det kan vi även utläsa på resultaten på hemmagräs, där sex av sju matcher klivit över 2,5 mål, oftast med bred marginal. En bra dag kan herrar Nolito, Orellana och Aspas lösa den här linan på egen hand, men när försvaret är så darrigt som det varit på slutet tror jag även att Espanyol kan hjälpa oss över 2,5.
Defensiva avbräck hos hemmalaget till den här matchen då vi stryker skadade trion Radoja, Fontas och Gomez. Vi stryker även avstängda ytterbacken Jonny, vilket jag tycker är ett hårt avbräck.

celta_200x200espanyol_200x200

Espanyol har gjort det helt ok med tanke på alla spelarförluster från förra säsongen och placerar sig just nu på en 12:e plats i tabellen. Det är spelet hemma på Cornella-El Prat som varit mest lyckosamt den här säsongen, då spelet på bortaplan lämnat mycket att önska. På resande fot har Espanyol raden 2-0-5 och en målskillnad på 8-15. Nu blev det en målsnål tillställning i senaste bortamatchen mot Atletico (0-1), men nu ställs man mot ett betydligt lättare försvar. Innan matchen mot Atletico hade Espanyol sex raka bortamatcher som klivit över 2,5 mål. Gästerna har en del vassa spelare som kan ställa till det för Celta Vigo i kontringsspelet, men frågan är om man har ett tillräckligt bra försvar för att orka stå emot hemmalagets tunga offensiv.
Defensiva bekymmer även hos gästerna där vi stryker avstängda försvararen Enzo Roco, vilket är ett hårt avbräck. Sedan tidigare går mittfältaren Abraham skadad.


Som jag redan nämnt brukar det bli riktigt bra tempo på Balaidos, och det finns ingen anledning att tro annat idag. Två offensiva lag med en del defensiva bekymmer, det luktar mål! Vi testar en tyngre insats på spelet.

/e@sy