Match på Balaidos ikväll då Celta Vigo gästas av Elche för att komplettera omgång 25 av La Liga. Hemmalaget har fin form för dagen och ett Elche med stora problem i truppen ska inte vålla några större bekymmer.

  • Match: Celta Vigo – Elche
  • Spel: Celta Vigo -1,5
  • Odds: 2.35 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Celta Vigo hade en strålande start på säsongen där segrarna radades upp och man tillhörde toppen av tabellen. Men efter skrällen mot Barcelona (1-0) på bortagräs så gick laget in i en ordentlig dipp där det gick 10 ligamatcher utan en enda vinst. Men laget har nu krånglat sig ur den stormen och är obesegrade i fyra raka ligamatcher, uppdelat på tre vinster och ett kryss. Det är definitivt inga bluffpoäng som tagits då Atletico (2-0) spelades ut hemma på Balaidos nästa senast och förra omgången blev det derbyvinst mot Deportivo (2-0) på bortagräs. Anfallstrion Nolito, Orellana och Larrivey har nu kommit igång med målskyttet igen och de ljusblå har även en hungrig Charles att slänga in när det behövs. Defensivt har laget varit bra under hela säsongen och med 24 insläppta mål är man bara två mål sämre än ett defensivt starkt lag som Atletico.

Hos hemmalaget stryker vi idag Planas (10/0) och Borja Oubiña (0/0) som går skadade. Inte heller avstängda Sergi Gómez (12/0) kommer till spel. Tränare Berizzo väljer även att lämna Madinda utanför matchtruppen.

celta_200x200Elche_200x200

Elche har plockat två segrar på de tre senaste ligamatcherna och har hoppat upp till en 17:e plats i ligan, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Men i förra omgången var laget tillbaka på förlustspåret igen efter 0-2 hemma mot Real Madrid. Försvarsspelet är den stora boven hos Elche där 44 insläppta mål på 24 omgångar är näst sämst i ligan, bakom Levante på 48 insläppta. Framåt har laget gjort 21 mål så här långt där lagets stora stjärna, Jonathas (22/9), varit direkt inblandad i 14 av dessa. Han betyder otroligt mycket för Elche och ger laget lite andrum med sin storlek och fina teknik uppe på topp. Men ingen Jonathas blir med i dagens match då skadade sig mot Real Madrid och tvingas vila här. Ett gigantiskt avbräck och jag tror inte Elche skapar särskilt mycket framåt utan honom.

Men det är inte bara offensivt som Elche har problem, även defensivt är det stora bekymmer idag. Mittback Enzo Roco (20/0) är avstängd efter sitt femte gula kort senast och den naturlige ersättaren Sergio Pelegrin (6/0) går skadad. Elche reser med fem backar till Vigo och Lombán är ensam mittback av dessa. Vi stryker även defensiva mittfältaren Pedro Mosquera (15/1) som fortfarande går skadad.


Celta Vigo har spelat ruskigt bra på slutet trots tuffa matcher och bollar man med Atletico på hemmaplan ska inte ett rejält vingklippt Elche vålla några problem. Jag tror hemmalaget håller nollan här och sedan löser man minst två bollar framåt med trion Nolito, Larrivey och formstarka Orellana. Insats strax över medel på spelet!

/e@sy