Vi beger oss till Vigo där Balaidos är arenan som gäller för matchen mellan Celta Vigo och Eibar. Hemmalaget har inget vackert facit de två senaste matcherna där man blivit nollade. Men på hemmaplan mot nykomlingen Eibar så tror jag att det kommer lossna rejält.

  • Match: Celta Vigo – Eibar
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo har gjort det riktigt bra den här säsongen då man placerar sig på en 7:e plats just nu med bra häng på europaplatserna. 20 poäng har man skrapat ihop och det är nästan helt jämnt fördelat på hemma och bortaplan. Som jag skrev så ser lagets två senaste matcher tråkiga ut då man kryssat hemma mot Granada (0-0) och förlorade förra helgens omgång på bortagräs mot Rayo Vallecano (0-1). Noll gjorda mål på dessa två matcher alltså, vilket inte hör till vanligheten när vi skriver om Celta Vigo. Men det är faktiskt inget som jag bryr mig om här, för laget fortsätter skapa heta chanser match efter match med Nolito, Larrivey och Orellana framåt. Mot Granada hade man tillräckligt med lägen för att både göra två och tre mål framåt, och mot Rayo small det i både stolpe och ribba. Man kommer sätta Eibar under press här med sitt fina passningsspel och sedan får vi hoppas på att man filat lite på avsluten under veckans träningar.
Skadeläget ser bra ut hos Celta som får tillbaka Planas här. I övrigt inga större bekymmer.

celta_200x200sdeibar

Eibar har varit en pigg nykomling och en 12:e plats tror jag att man är väldigt nöjda över så här långt. Men som bekant brukar nykomlingar sprattla till i början på säsongen och jag tror Eibar kommer sjunka i tabellen framöver. Någon tråkfotboll ska man dock inte beskyllas för att spela, det har varit bra fart från laget på slutet. I början på säsongen var det väldigt tillknäppt, men det verkar som man släppt på handbromsen nu. Kikar vi sex matcher tillbaka så har laget gjort åtta mål framåt, där man endast blivit nollade mot Barcelona och Real Madrid. Men vänder vi på det så har man inte alls varit särskilt tajta i försvarsspelet med 15 insläppta mål på dessa sex matcher. Jag tror gästerna kommer få problem här och framförallt tror jag man kommer få problem på mittbackspositionerna. Den långe mittbacken Raul Albentosa är ett monster i luftrummet med sina 193 centimeter, men efter backen har han haft tydliga bekymmer att hänga med. Celta Vigo har en enorm rörlighet i anfallsspelet och det är väldigt sällan som man ställer sig och dunkar långbollar till anfallet, så Albentosa kommer få problem. Jag tycker inte heller att hans partner Raul Navas är någon mittback som håller på den här nivån.
Gästerna får fortsatt klara sig utan Didac Vila och vi sätter även ett stort frågetecken kring italienska anfallaren Piovaccari.


Trots dålig utdelning så har Celta Vigo spelat mycket bra de två senaste matcherna, noll mål framåt hade lika gärna kunnat vara fem mål framåt på dessa matcher. Eibar har inte visat upp något större försvarsspel på slutet och jag tror man kommer få svårt att hänga med när Celta sätter fart på bollen. Minst två hemmamål i matchen känns riktigt bra och det blir därför en tyngre insats på det här spelet.

/e@sy