Vi beger oss mot Balaidos denna lördagskväll där Celta Vigo gästas av Eibar i den 25:e omgången av La Liga. Hemmalaget åkte på tennissiffror på Camp Nou förra veckan och lär komma revanschsugna till det här mötet. Nolito är tillbaka i matchtruppen och även Aspas är tillbaka efter avstängning. Får det fart på anfallsspelet? Jag tror det!

  • Match: Celta Vigo – Eibar
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Celta Vigo har inte haft någon större form på slutet och har halkat ner till en 8:e plats i tabellen. Med 13 poäng upp till Villarreal på fjärdeplatsen så kan Celta Vigo glömma CL-spel nästa säsong, men spel i Europa League nästa säsong finns fortfarande inom räckhåll. Endast en poäng har laget samlat in på de fyra senaste omgångarna, vilket självfallet ser illa ut. Men man har stött på en del tuffa motståndare och dessutom har man prioriterat bort ett par ligamatcher när man fortfarande var kvar i den spanska cupen, så det drar jag inte allt för stora växlar på. Celta saknade Aspas och OrellanaCamp Nou senast och trots detta så gjorde man mål och vaskade fram fina chanser för ytterligare mål. Nu är Aspas med igen och med en skadefri Nolito tillbaka så kan man få fart på anfallsspelet.
Förutom avstängda Orellana så stryker vi även backen Fontas som går skadad. I övrigt inga större bekymmer.

celta_200x200sdeibar

Eibar har gjort det riktigt bra den här säsongen och tagit sig upp på en 6:e plats i tabellen, en pinne framför Celta Vigo. Laget var inne i en lite sämre period nyligen med tre raka förluster på kontot, men hittade tillbaka på vinnarspåret senast efter en 2-0 vinst hemma mot Levante. En riktigt bra prestation i den matchen men det är skillnad på Eibar hemma i Baskin och ett Eibar på resande fot enligt mig. Laget har samlat på sig fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna och i dessa fyra förlustmatcher har man släppt in hela 12 mål. Eibar är som bäst när man får föra spelet och sätta press på sina motståndare, och det kommer inte hända på Balaidos i afton.
Gästerna har dessutom två tuffa avbräck inför kvällens match då varken Dani Garcia (avstängd) eller Keko (skadad) kommer till spel, vilket är två av lagets bästa spelare. Det finns även en del defensiva bekymmer då varken Luna, Ramis eller Ekiza finns tillgängliga.


Det låter kanske dumt när man säger att Celta Vigo gjorde en bra match mot Barcelona med 6-1 i baken, men det tycker jag faktiskt. Nu vänder man hemåt och med både Aspas och Nolito tillbaka så tror jag att man får fart på anfallsspelet idag. Minst två hemmamål spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy