Idag spelas Trofeo Memorial Quinocho på Balaidos i Vigo, till minne för en gammal spelare och direktör i klubben vid namn Joaquin Fernandez. Celta Vigo har plockat hem den här titeln 16 gånger av 18 möjliga, och mycket talar för att man plockar hem den ännu en gång i kväll.

  • Match: Celta – Cagliari
  • Spel: Celta -1 (trevägs)
  • Odds: 2,70 @ unibet
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo har imponerat väldiga på försäsongen där man gått fram som en maskin stundtals. Man har haft ett par halvlekar där spelet inte alls stämt, men vid dessa tillfällen har man även roterat i startelvan. Nu är det sista träningsmatchen innan ligapremiären hemma mot Getafe och jag tror definitivt inte att man sparar på något krut idag. Det finns tillräckligt med vilodagar fram tills premiären och man har även matchen mot Deportivo tre dagar tillbaka, en match där man knappast blåste slut på sig. Just derbyt mot Deportivo var fantastiskt att se från de ljusblåa, för man spelade ut sina grannar fullständigt där. Man lät bollen göra jobbet och Deportivo fick mest springa runt och jaga en massa. Nolito, Orellana, Larrivey, Krohn- Dehli och Charles, det är ingen dålig anfallsuppsättning man har. Dessutom ser man otroligt stabila ut i defensiven med spelare som verkligen är trygga med bollen och spelar sig ur situationerna istället för att lägga långbollar. Trots att detta på sätt och vis är en träningsmatch så har jag inte sett laget lalla runt på planen en enda minut, som vi fick se Atlético Madrid göra igår. Det är full fart som gäller här och när man tappat boll så sätter man press för att få tillbaka den.
Endast Pablo Hernández och Borja Oubiña som saknas hos Celta, truppen man tagit ut innehåller alla stjärnor.

celta_200x200cagliari_200x200

Cagliari är svensklaget i Italien där vi hittar både Albin Ekdal samt Sebastian Eriksson. Man placerade sig på en 15:e plats under fjolårssäsongen och ser väl knappast ut att tillhöra övre halvan i år heller om vi ser till vad man värvat in. Träningsmatcherna har gått sådär måste man säga där man har en oavgjord och en förlust på de två man spelat hittills. 1-1 mot cypriotiska Apollon imponerar väl inte direkt, än mindre 1-3 mot spanska Getafe för dryga veckan sedan. Getafe lär knappast tillhöra övre halva av la liga den här säsongen och jag tycker man är flera snäpp sämre än det spanska motstånd Cagliari stöter på idag. Två träningsmatcher känns lite och det lär vara en klar fördel för spanjorerna med tanke på det, man lär garanterat vara mer samspelta. Cagliari saknar dessutom sin kapten idag, Daniele Conti, som är en pådrivare som kapten och innermittfältare. Inte heller mittback Rossettini och mittfältare Dessena kommer till spel i dagens match.


Det jag sett av Celta Vigo på försäsongen har varit makalöst bra, det är heller inga skitlag som man bollat runt med. Förra träningsmatchen så körde man som sagt över Deportivo la Coruna, och gången innan det så var det Everton som blev överkörda. Framför sina hemmafans idag så tror jag man gör ännu en stabil insats och vinner komfortabelt över sina italienska besökare. Men vi håller ned insatsen när det är träningsmatch och fyller möjligen på om startelva och matchbild ser bra ut.

/e@sy