Dryga två veckor kvar till premiären av La Liga och Celta Vigo växlar upp det hela när man ikväll tar emot portugisiska Boavista hemma i Galicien. Tränare Berizzo har tagit ut en mycket stark 19-manna trupp och den litar jag på idag.

  • Match: Celta Vigo – Boavista
  • Spel: Celta Vigo -1,5
  • Odds: 2,06 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo har inte direkt gått som tåget i de fyra träningsmatchar som laget spelat hittills på försäsongen, med facit en vinst, ett kryss och två förluster. Men jag har följt laget ganska väl i dessa matcher och det har varit en hel del rotationer i dessa matcher, som brukligt när det vankas träningskamper. Dessutom har Celta fått klara sig utan lagets stjärna, Nolito, som dragits med lite skadebekymmer. Ytterligare något som sätts upp på minuskontot är att laget spelat alla träningskamper på resande fot hittills.

Idag är det andra bullar då matchen först och främst spelas hemma i Galicien. Vidare så är Nolito tillbaka i speldugligt skick och med lite tid kvar till seriepremiären så kommer han få speltid idag. När vi kikar till dagens matchtrupp så ser vi även att tränare Eduardo Berizzo väljer att spetsa till det hela. Visst lär det säkerligen bli en del rotation, men nu känns Celta starka oavsett. Kul även att se Guidetti i 19-manna truppen, och även fast han inte gjort några drömmål (spelmål+straffmål) i den nya tröjan så lär det givetvis stärka ett redan bra självförtroende att få sätta dit två bollar på försäsongen. Truppen i sin helhet består avSergio, Rubén, Jonny, Planas, Fontàs, David Costas, Sergi Gómez, Cabral, Pablo Hernández, Radoja, Madinda, Augusto, Wass, Señé, Orellana, Bongonda, Nolito, Iago Aspas och Guidetti.

Motståndet Boavista håller till i portugisiska högstaligan till vardags och är absolut inget toppgäng där. Laget slutade på en 13:e placering förra säsongen och man hade troligtvis åkt ur La Liga med dunder och brak. Topplagen i Portugal håller bra klass, men efter dessa är det ingen liga som ska jämföras med spanska ligan. Boavista hamnade bland annat 50 poäng bakom Benfica, vilket säger en del. Laget har spelat en träningsmatch så här långt på försäsongen och den spelades mot Leixoes, ett bottenlag från den portugisiska andraligan. Den matchen slutade 1-1. Nu är det betydligt tuffare motstånd och jag tror inte gästerna alls är uppe i det tempo som krävs för att hänga med Celta Vigo.


Berizzo vill ha svar idag att laget är redo inför premiären, och det tror jag han får från den trupp han tagit ut. I slutändan ska Celta Vigo stå som segrare och jag tror man gör det med minst två bollars marginal.

Kan bli fler spel via twitter (@enklapengar) när startelvorna släpps.

/e@sy