Vi tar oss till Vigo den här söndagen där Celta Vigo tar sig an serieledande Barcelona. Gästerna är ganska klara favoriter i matchen, men Celta Vigo kommer bita ifrån sig bra här. Hittar båda lagen målet?

  • Match: Celta – Barcelona
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo gick mycket starkt i början på säsongen och hade länge en europaplats i sin hand. Men halvvägs in på säsongen hamnade laget i en ordentlig svacka som innebar att drömmen om europaspel sprack ordentligt. Men laget har spelat upp sig på slutet och har nu klättrat till en 11:e plats i tabellen. Rättvis seger i senaste omgången mot Levante (1-0) på bortagräs där brassen Charles blev hjälte i slutet av match. Men det är hemma på Balaidos som jag tycker Celta gjort sina bästa matcher på slutet. Förvisso har man en förlust mot Athletic (1-2) och ett kryss mot Elche (1-1) på de två senaste hemmamatcherna. Men det är matcher där Celta varit det klart bättre laget och innan dess stod man för en ruggig insats hemma mot Atletico (2-0). Det finns en del gamla barcaspelare i Celta och det faktum att Luis Enrique har ett förflutet i klubben lär tända hemmalaget idag.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som kommer till spel med en mycket stark trupp.

celta_200x200barcelona_200x200

Barcelona toppar fortfarande tabellen men har Real Madrid tätt bakom sig efter den förkrossande vinsten mot Granada (9-1) tidigare idag. Formen är god hos katalanerna som kommer till match idag med fyra raka segrar i ryggen. Senast var det en 2-1 seger i clasicot mot Real Madrid och innan det var det Eibar (2-0), Rayo (6-1) och Granada (3-1) som fick se sig besegrade. Som ni ser har laget släppt in mål i tre av de fyra senaste vinstmatcherna,endast mot Eibar höll man nollan. Men det var bara ribban i vägen den matchen och jag tycker inte Barcelona har något imponerande försvarsspel den här säsongen. Nu saknar man dessutom viktiga Jordi Alba på vänsterbacken och även Mascherano på mittback/mittfält som varit riktigt bra på slutet.

Förutom Alba och Mascherano så har inte Barcelona några större bekymmer. Det fanns tveksamheter för Messi men han ska vara i speldugligt skick.


Även fast jag inte tror Celta räcker till defensivt så tror jag att man kan störa Barcelona här. Trion Larrivey, Nolito och Orellana är riktigt bra och kommer skapa lägen i afton. Båda lagen gör mål känns som ett vettigt spel till en medelinsats.

/e@sy