Barcelona värmer upp med en bortamatch mot Celta Vigo innan det är dags att ta sig an PSG i CL. Barcelona har inte hållit tätt många matcher den här säsongen, men nu kan det vara läge för detta mot en offensivt försvagat Celta.

  • Match: Celta Vigo – Barcelona
  • Spel: Hemmalaget gör mål – NEJ
  • Odds: 2,45 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Celta Vigo krigar i botten av tabellen och jag har tidigare skrivit en rek om att jag tror laget blir nedflyttat till segundan i år. Men har spelat för dåligt på slutet och dessutom har man haft stora bekymmer med att göra mål den här säsongen. Endast 27 fullträffar har det blivit på 28 matcher och 10 av dessa mål har lagets stjärna Iago Aspas stått för, förutom målen har han även 6 assist på kontot. Nu är Aspas avstängd fyra matcher framöver och blir således inte med mot Barcelona, inte heller Krohn-Dehli blir med då han åkt på en skada nyligen. Dansken har haft en bra säsong i Celta med 1 mål och 5 assist hittills, en spelare som med sin speed är ett hot för de flesta försvararna i ligan. Två väldigt stora avbräck i offensiven alltså och frågan är vem som ska spela fram till och göra målen nu?

Sergio Álvarez, Álex López, Hugo Mallo och Krohn-Dehli är alla skadade och duon Iago Aspas samt Tuñez är avstängda.

Barcelona har som sagt viktigare matcher framöver och det är även därför jag inte har någon tyngre insats på det här spelet. Man släppte förvisso in mål senast mot Rayo på hemmagräs, men Rayo har ett anfallsspel som inte Celta Vigo är närheten av med dessa avbräck man har. Innan 3-1 vinsten mot Rayo hade man två raka nollor när Deportivo (2-0) samt Milan (4-0) besegrades. Det lär säkerligen roteras en del i backlinjen men det oroar mig inte när Celta Vigo är så pass tunna framåt, Barcelona har fullt dugliga ersättare i försvaret och borde klara av detta. Sedan tycker jag inte Valdes varit särskilt bra denna säsong och det är inte omöjligt att Pinto (bilden) spikar igen mot sitt gamla lag.

Puyol, Adriano, Alba och Xavi är skadade och kommer inte till spel här, även Valdes missar matchen då han är avstängd.


Det förväntas regna en hel del vid matchstart och det har även regnat en del nu under veckan i Vigo, något som gör det svårt att få till ett ordnat spel. Jag tror därför detta blir en väldigt målsnål match där Barcelona pillar in någon boll och vinner mot noll. Insatsen blir dock av mindre variant då Barcelonas defensiv inte imponerat allt för mycket den här säsongen plus att man har en del skador.

/e@sy